Național

Incident grav la un liceu din București. Peste 20 de elevi au ajuns la spital după ce un coleg a dat cu spray lacrimogen.

Mai mulţi elevi au fost evacuaţi din Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, după ce a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant, în incinta clădirii, iar mai mulţi elevi au acuzat stare de rău.

Un elev a dat cu spray paralizant în școală/ FOTO: depositphotos.com Un elev a dat cu spray paralizant în școală/ FOTO: depositphotos.com

 

 


Marţi, echipajele de intervenţie au evaluat 33 de elevi ai Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” şi au transportat la spital 25 dintre aceştia, după ce un adolescent de 15 ani a utilizat un spray paralizant atât la intrarea, cât şi în incinta clădirii. Mai mulţi elevi au acuzat stare de rău.

 


Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.ro, incidentul s-ar fi produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.

Poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi de directorul instituţiei de învăţământ, prin apel la 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie.

Elevul de 15 ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.


Poliţiştii au întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire sau alte violenţe în cazul elevului.

„Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a precizat Biroul de presă al DGPMB.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Paznic, concediat pentru că a folosit spray lacrimogen pe un elev care a călcat iarba

Vânzător la supermarket în Cluj, atacat de un bărbat! Agresorul a folosit spray lacrimogen asupra lui

abonare newsletter