Național

Încă 10 milioane de lei de la buget pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului au mai fost alocați 10 milioane de lei.

Catedrala Mântuirii Neamului, imagine exterior/Foto: catedrala-naționala.ro Catedrala Mântuirii Neamului, imagine exterior/Foto: catedrala-naționala.ro

 

 


Un sprijin financiar de 10 milioane de lei va fi acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, în urma aprobării în acest sens a unui proiect asumat de Consiliul Județean Ilfov. 

 


Potrivit unui document al Bisericii Ortodoxe Române, ataşat proiectului de hotărâre, pe 30 septembrie 2025, când se vor aniversa 100 de ani de la ridicarea BOR la rangul de Patriarhie, a fost programată sfinţirea spaţiului liturgic principal din catedrală, pentru aceasta fiind necesare lucrări suplimentare de instalaţii, structură de rezistenţă, tâmplărie exterioară, acoperiş, tencuieli, finisaje, pictură.

Legea nr. 376/2007 pentru modificarea de prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, fondurile destinate construirii acesteia vor fi asigurate de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de Guvern, în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie, prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale.


În toamna lui 2018 a avut loc slujba de sfințire a Catedralei Naționale. Doar până la finele anului 2022, proiectul de realizare a catedralei a presupus costuri de peste 200 de milioane de euro. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca va fi reabilitată și introdusă în circuitul turistic

Ultimele Stiri
abonare newsletter