Național

Explozie la un spital din Ploiești. O femeie care se afla în comă a suferit arsuri

La Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a avut loc, luni după-amiază, o explozie neurmată de incendiu, o pacientă suferind arsuri.

O femeie de 80 de ani a suferit arsuri, în urma exploziei. Sursă Foto: SMURD/ Facebook O femeie de 80 de ani a suferit arsuri, în urma exploziei. Sursă Foto: SMURD/ Facebook

 

 


Explozia s-a produs într-un salon la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, iar o pacientă de aproximativ 80 de ani a suferit arsuri. 

"Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti", au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, scrie Agerpres.ro


Iniţial, ISU a informat că victima are arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală. La faţa locului s-au deplasat ambulanţa de terapie intensivă mobilă, trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Împrejurările producerii deflagraţiei vor fi stabilite ulterior, arată ISU.

În urmă cu trei ani de zile, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, un incendiu a izbucnit într-un salon unde erau internați 20 de pacienți cu Covid-19. Din păcate, doi bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani au murit carbonizați, iar o infirmieră a suferit arsuri, în timp ce încerca să stingă focul. Spitalul nu avea însă autorizație pentru securitate la incendii. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalele se pregătesc în caz de război. Raed Arafat: „Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, în mod obligatoriu trebuie să ne pregătim”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter