Național

Val de praf saharian peste România! Transilvania, printre regiunile afectate.

România este una dintre țările lovite de un val de praf saharian în această săptămână, potrivit meteorologilor.

România este una dintre țările lovite de un val de praf saharian în această săptămână/ Foto: Onescu Dan - Facebook România este una dintre țările lovite de un val de praf saharian în această săptămână/ Foto: Onescu Dan - Facebook

 

 


Meteorologii avertizează, miercuri, asupra pătrunderii unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie.  

 


Potrivit, Administrației Naționale de Meteorologie a transmis că în intervalul miercuri, ora 12:00 - joi, ora 22:00, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică și va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentrații mai mari urmând să fie în regiunile sud-vestice, sudice și estice.

Printre zonele afectate se află și Transilvania.


„În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei. Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie”, a transmis ANM.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul val de praf saharian din 2023 a ajuns în Europa. Ar putea afecta producția de energie solară și sănătatea

Temperaturi în creștere cu maxime de 21 de grade și ploi. Prognoza meteo pentru Cluj.

abonare newsletter