Național

Rute ocolitoare pentru Valea Oltului. Care sunt opțiunile alternative la DN7.

Circulația pe Valea Oltului se închide între 8 iulie și 9 august, pentru lucrări la Autostrada Sibiu-Pitești. Care sunt rutele ocolitoare pentru Valea Oltului la care pot apela șoferii?

Rute alternative pentru DN7, pe durata închiderii circulației pe Valea Oltului|Foto: CNAIR Facebook Rute alternative pentru DN7, pe durata închiderii circulației pe Valea Oltului|Foto: CNAIR Facebook

 

 


Circulația pe Valea Oltului va fi închisă pe parcursul zilei, începând de luni, 8 iulie și până vineri, 9 august, pentru a permite desfășurarea unor lucrări esențiale la autostrada Sibiu-Pitești. 

CITEȘTE ȘI: 
Grindeanu vrea autostrăzi cu orice preț! Ce spune ministrul Transporturilor despre închiderea Văii Oltului.

Decizia a provocat nemulțumirea conducătorilor auto, dar și a actorilor din zona turismului. 


Rute alternative pentru DN 7 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat care sunt rutele ocolitoare ce pot fi folosite de șoferi și de transportatori în perioada în care Valea Oltului (DN7) este închisă circulației (pe perioada zilei) pentru lucrări de defrișare necesare la construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Sursa: CNAIR

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:


  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov


Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

  • București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:


București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale de transport pacienți. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t.

De asemenea, au fost luate măsuri astfel încât pe variantele recomandate și propuse, în toată această perioadă să nu fie instituite alte restricții de circulație ce ar putea afecta fluența și siguranța circulației, iar acolo unde există acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp posibil (așa cum este cazul restricției de circulație instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă în dublu sens), potrivit CNAIR

Lucrările ce se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ 2 săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricțiilor de pe DN7.

Participanții la trafic sunt îndemnați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună

Ultimele Stiri
abonare newsletter