Național

Sorin Grindeanu anunță deschiderea circulației pe Valea Oltului. Când va fi deschis drumul pentru deplasările românilor?

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, miercuri, la vizita pe șantierul de pe Valea Oltului, că lucrările au un stadiu bun, iar circulația s-ar putea relua începând cu 9 august.

Progres de 72% pe Valea Oltului. Când se redeschide circulația|Foto: pexels.com Progres de 72% pe Valea Oltului. Când se redeschide circulația|Foto: pexels.com

 

 


Grindeanu a anunțat deschiderea circulației împreună cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, în urma unei vizite făcute pe Valea Oltului, în zona Boița. 

CITEȘTE ȘI: 
Restricţiile de circulație de pe Valea Oltului au aglomerat DN 7 pe timpul nopţii şi celelalte drumuri naţionale în timpul zilei

Conform declarațiilor sale, progresul lucrărilor a ajuns la 72%, de la 50%, cât era săptămâna trecută. Acesta este sigur că lucrările vor fi finalizate pe 9 august, ajungând la un asemenea procent în doar 3 săptămâni de lucrări consistente. Ministerul a mulțumit pentru suportul primit în acest proiect și a arătat că fără închiderea circulației, lucrările ar fi fos timposibil de realizat. 


Amânarea lucrărilor ar fi însemnat penalități de 80 de milioane de lei

„N-a fost simplă decizia. Sigur, primul impuls, îţi vine să spui nu, să se amâne, aşa cum s-au făcut lucrurile de fiecare dată în România. Mai spun o dată: amânarea lucrărilor în această lună, de la început de iulie, cred că 8 iulie s-a închis traficul, până în 9 august, săptămâna viitoare, ar fi însemnat o întârziere de un an şi penalităţi de 80 de milioane de lei. Eu mulţumesc pentru suport, am explicat foarte bine primului ministru şi v-am şi spus asta, care sunt argumentele pentru care e nevoie să facem această închidere de trafic”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Acesta a subliniat că lucrul pe timp de noapte nu era o opțiune, dată fiind natura lucrărilor, de defrișare și cu utilaje mari, care ar fi putut pune în pericol viața muncitorilor. Conform spuselor sale vor mai fi închise doar porțiunile cu 3 benzi, adică o bandă din cele trei realizate. După redeschiderea traficului vor urma lucrări de montare a plaselor, parapetelor și lucrări ce să evite ca lemne, bolovanii și pietrele să ajungă pe șosea. 


Articol scris de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Restricţiile de circulație de pe Valea Oltului au aglomerat DN 7 pe timpul nopţii şi celelalte drumuri naţionale în timpul zilei

Ultimele Stiri
abonare newsletter