Național

Imagini inedite! O femelă râs şi cei doi pui ai săi, filmați în timp ce se joacă într-o pădure.

Imagini inedite în Neamț. O femelă râs și cei doi pui ai săi au fost filmați în timp ce se jucau într-o pădure.

Femelă râs, surprinsă cu cei doi puiuți | Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva Femelă râs, surprinsă cu cei doi puiuți | Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

 

 


O femelă râs şi cei doi pui ai săi au fost surprinşi de o cameră de supraveghere amplasată într-o pădure din judeţul Neamţ, imaginile fiind publicate pe Facebook de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.

 


În imaginile surprinse se pot observa cei doi puiuți care se joacă nestingheriți.

„Momente de relaxare și tandrețe pentru o femelă râs și cei doi pui ai săi într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Poiana Teiului din cadrul Direcției Silvice Neamț, imaginile frumoase fiind surprinse de către camerele de monitorizare instalate de silvicultorii nemțeni.
Femelele râs au de obicei doi pui, mult mai rar chiar trei, care rămân în grija mamei până la maturitate, adică la doi ani.
Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.
Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, au transmis reprezentanții Romsilva.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un râs a fost filmat în Valea Ierii, Cluj! Imagini extrem de rare surprinse cu telefonul

O vulpe a omorât mai multe pisici în cartierul Mărăști: „Din 11 au rămas 2 pui și 2 femele”

Ultimele Stiri
abonare newsletter