Național

Doi turişti străini, recuperaţi de către salvamontişti în zona Peștera Liliecilor. O femeie a căzut în gol zeci de metri.

Doi turişti străini au fost recuperaţi de către salvamontişti în zona Moeciu. O femeie a căzut zeci de metri în gol, în zona Peştera Liliecilor, însă a scăpat cu răni uşoare.

Intervenție montană: Doi turişti străini, recuperaţi de salvamontişti.  O femeie a căzut în gol zeci de metri.|Foto: Dispeceratul Național Salvamont-Facebook Intervenție montană: Doi turişti străini, recuperaţi de salvamontişti. O femeie a căzut în gol zeci de metri.|Foto: Dispeceratul Național Salvamont-Facebook

 

 


„Persoană de sex feminin cazută de la 100 m din abruptul de lângă Peștera Liliecilor, spre Satic. Soțul doamnei a rămas undeva deasupra, blocat de frică și necesită extragere”, potrivit anunțului făcut de salvamontiști. 

Intervenție montană. Turisă căzută de la 100 m

Un turist străin şi soţia acestuia au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor, în după-amiaza zilei de duminică, după ce femeia a căzut o sută de metri în gol. Din fericire, victima s-a ales doar cu leziuni și a refuzat transportul la spital. Ulterior, bărbatul a fost recuperat de salvatorii montani.


CITEȘTE ȘI: 
Tragedie în Munții Bucegi. O turistă a căzut în gol sute de metri.

„Barbatul de 76 ani, cetățean german, a fost coborât prin lansări succesive, scocul abrupt fiind foarte friabil. E în stare bună, prezintă o tăietură în palma dreaptă. Cei doi au fost la plimbare și s-au gândit să coboare direct, pentru ca se vedea drumul, fără să știe că acolo este un abrupt, acesta fiind motivul pentru care aveau vizibilitate spre șosea”, au informat salvamontiștii argeșeni

Luna trecută, o turistă a murit în zona Brâna Aeriană din Munții Bucegi, după ce ar fi alunecat și a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ 300 m.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O turistă a căzut în gol zeci de metri în munții Retezat, în urma prăbușirii pe un versant abrupt

Ultimele Stiri
abonare newsletter