Național

Ajutor pentru pensionarii cu venituri mici. Care sunt condițiile și ce sumă vor primi?

Pensionarii cu pensia mai mică sau egală cu 1.600 lei pe lună vor primi în luna ianuarie un ajutor financiar, cu scopul de a-i „apăra” de scumpiri.

Ajutor de la Guvern pentru pensionari. Ajutor de la Guvern pentru pensionari.

Ajutorul social va fi acordat o singură dată, astfel încât pensionarii care se încadrează în cerințe să aibă un venit de până la 2.200 de lei în ianuarie, conform ordonanței de urgență adoptată vineri de Guvern.

„Vă anunţăm că pachetul social asumat de coaliţia aflată la guvernare care susţine Guvernul României a fost încheiat astăzi cu aprobarea ultimei ordonanţe de urgenţă, a ultimului act normativ, cu implementarea acelui ajutor financiar acordat o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au până la 1.600 lei şi egal cu 1.600 pensia”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.


Ajutorul, menit să sprijine pensionarii în fața scumpirilor

El a spus că această măsură, împreună cu celelalte din pachetul social, va apăra pensionarii în faţa scumpirilor.

„Este o măsură care vine să creeze, pe lângă celelalte măsuri din pachetul social, un scut în jurul celor mai nevoiaşi părinţi şi bunici ai noştri (...) în faţa acestui val uriaş de scumpiri”, a adăugat Marius Budăi.

Pensionarii vor avea un venit de până la 2.200 de lei

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ordonanţa prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel încât toţi cei care se încadrează în această categorie să aibă un venit de 2.200 de lei, în luna ianuarie 2022.

Măsura este prevăzută în Programul de guvernare 2021-2024 şi este menită să vină în sprijinul acestei categorii de persoane vulnerabile, în perioada de iarnă, ca sprijin excepţional.

CITEȘTE ȘI:

Veste bună pentru pensionari, la început de decembrie! Problema pensiilor a fost rezolvată

Ultimele Stiri
abonare newsletter