Politică
Președintele PMP la Cluj, revoltat de creșterea salariilor politicienilor: „În plină criză s-au luat decizii halucinante”
Eugen Tomac, președintele PMP, a criticat în timp ce se afla la Cluj-Napoca majorările salariale ale politicienilor, numindu-le o decizie halucinantă.
De la stânga la dreapta - Adrian-Mihăiță Todoran vicepreședinte PMP (Regiunea VI - Nord-Vest), Petru Movilă președinte executiv PMP, Eugen Tomac președinte PMP, Lungu Vasile-Cristian președinte PMP Cluj și Ionuț Simionca secretar general PMP / Foto: monitorulcj.ro
Plenul Senatului a votat miercuri, 21 septembrie, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de ordonanţă în care au fost introduse două amendamente care prevăd majorări salariale ale parlamentarilor şi primarilor.
În cadrul unei conferințe de presă organizată, sâmbătă, la Cluj-Napoca, președintele Partidului Mișcarea Populară Eugen Tomac a vorbit despre majorările salariale ale politicienilor, pe care le-a criticat dur.
„Dincolo de ce își propune PMP trebuie să ne uităm obiectiv și la situația politică din țară. Avem o majoritate sfidătoare care în plină criză a luat decizii halucinante și reacția acestor partide după mizeria pe care am văzut-o în Parlament în care și-au dat mâna așa ziși opozanți, puterea, și au votat într-un mod sfidător la adresa tuturor românilor majorări salariale cu 25% pentru politicieni este ceva de zona fantasticului. Oamenii trebuie să știe că din păcate această ruptură dintre clasa politică și cetățeni în vreme de criză este atât de puternică încât aproape nu-și dau seama ce se întâmplă de fapt în această țară. Condamnăm cu toată fermitatea acest gest politic sfidător al PSD, PNL, AUR și UDMR din Parlament. Este inadmisibil de jumătate de an mimează o polemnică internă în actul guvernamental că nu ar exista resurse pentru a majora pensiile în condițiile în care avem o inflație de peste 15% și prognoza spune că vom încheia cu 20% această inflație. Ce îi bate capul pe parlamentari este să-și mărească veniturile cu 25% într-un asemenea moment de criză. Reacția partidelor a fost una foarte perfidă și doar au mimat că nu au înțeles ce au votat. Știu foarte bine ce au votat și acest gest sfidător arată ruptura care s-a creat între partidele politice și cetățenii români în vreme de criză”, a declarat Eugen Tomac.
Campanie de informare organizată de PMP
Eugen Tomac a adăugat că va fi organizată o campanie de informare privind risipa banilor din România.
„PMP va lansa o amplă campanie națională prin care va informa cetățenii români care beneficiază de pensii de faptul că în România se pot mării pensiile cu 25% și actuala majoritate nu dorește acest lucru. De la 1 ianuarie până în prezent ne-am împrumutat cu 10 miliarde de euro și banii în loc să meargă pentru ai susține pe oamenii cu venituri modeste și expuși în fața acestor crize, banii se risipesc între baronii locali în condițiile în care noi avem de încasat 30 de miliarde de euro pe bază de proiecte de la Uniunea Europeană din PNRR și aproape 80 de miliarde de euro fonduri primite de la Uniunea Europeană. Noi ne împrumutăm cu bani și finanțăm aceleași proiecte pe care le putem finanța cu bani cu de la Uniunea Europeană”, a adăugat Tomac.
Ce se mai întâmplă în „bucătăria” PMP?
Eugen Tomac a declarat că PMP este în plin proces de reconstrucție și au suficientă energie pentru a se reorganiza.
„Suntem în plin proces de reconstrucție, așa cum am mai spus-o în ultima vreme. PMP are suficientă energie și forță pentru a se reorganiza și pentru a-și trasa noi obiective politice. Suntem, după PSD și PNL, al treilea partid politic ca reprezentare în administrația publică locală. Niciodată în România după 1990 niciun partid nu a mai rămas în afara Parlamentului cu o zestre atât de importantă.
Suntem o echipă destul de bine sudată. Am trecut printr-un an complicat cu provocări pe care vrem să le uităm. PMP, niciodată nu se va asocia și nu-și va lega identitatea de partide populiste și extremiste. Fostul nostru lider (Cristian Diaconescu – n.red.) a dorit să verse partidul într-o asemenea mizerie, lucru care ne-a determinat să schimbăm cursul evoluției noastre și să ne despărțim de abordări de genul”, a declarat Eugen Tomac.
Potrivit liderului PMP Cluj, Cristian-Vasile Lungu, tensiunile din interiorul filialei județene au avut legătură cu ce s-a întâmplat la centru.
„Fostul președinte Diaconescu nu a recunoscut rezultatele congresului din februarie, dar totuși a părăsit sediul. Pentru a face rău imaginii partidului a numit niște nemulțumiți, așa cum a fost și la Cluj, doar ca să încurce sau să afecteze imaginea partidului. Ei au primit niște copii, nimic original, prin care au fost numiți președinți prin țară. Lucrurile s-au rezolvat între timp.
De asemenea, în luna iulie am promis că domnul Călin Cosma, cel mai activ consilier județean al nostru, va rămâne consilier. Astăzi, domnul Cosma este consilier și asa va rămâne. Instituția Prefectului Cluj a înțeles situația. Noi am contestat în instanță și vom demonstra și în fața judecătorului, cu acte, lipsa de calitate a persoanei care a cerut eliberarea din funcție a lui Cosma”, a afirmat declarat Vasile Lungu.
CITEȘTE ȘI: