Politică
PSD Cluj nu renunță la trecut. Speranțe noi cu oameni vechi pentru alegerile locale.
PSD Cluj și-a validat, în 23 martie, candidații pentru funcțiile de primar în județul Cluj.
PSD Cluj nu renunță la trecut. Speranțe noi cu oameni vechi pentru alegerile locale. Sursă foto: PSD Cluj
PSD Cluj și-a validat, în 23 martie, candidații pentru funcțiile de primar în județul Cluj, în perspectiva alegerilor locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024.
La eveniment a participat și Alexandru Cordoș, secretarul general al PSD Cluj, dar și alte fețe cunoscute care își doresc să intre în cursa electorală pentru funcțiile de primar. Printre cei prezenți s-a numărat și subprefectul Clujului, Răzvan Ciortea.
Pentru cei care nu-și mai amintesc, Marcel Ciolacu a anunțat anul trecut că a semnat mai multe amendamente prin care 30% dintre candidați la toate alegerile să fie femei.
Revenind la aspirațiile PSD Cluj, din fotografiile postate de către partid, la o atentă privire, în sală se regăsesc doar 13 femei despre care nu știm dacă vor candida pentru alegerile locale.
Schimbările la nivelul partidelor politice se face foarte încet, acestea continuând să „respecte” tradiția potrivit căreia prezența femeilor în structurile de conducere ale partidelor politice nu reprezintă un atuu. Există și excepții, dar puține. Foarte puține.
Număr femeilor de la evenimentul de sâmbătă, organizat de PSD Cluj, pare să fie cu ghinion pentru filiala locală, invizibilă de ani buni, neavând o voce care să treacă de „zidurile” liberale.
Mai mult, printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și personalități cu o vechime de aproape 20 de ani în partid, care nu au de gând să lase loc celor tineri, continuând să „lupte” pentru o funcție cât mai mare.
Chiar dacă PSD Cluj a anunțat că se angajează să promoveze candidați dedicați, „capabili să conducă și să dezvolte localitățile într-un mod eficient”, apare întrebarea de ce politicienii înrădăcinați bine în partid, de decenii, nu au reușit deja să ajungă la această performanță și vin cu același text o dată la patru ani.
CITEȘTE ȘI: