Politică

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială”

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, a declarat că nu trebuie să ne îngrijorăm de evoluția tehnologică și de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială.

orin Moldovan, deputat PNL de Cluj, a declarat că nu trebuie să ne îngrijorăm de evoluția tehnologică și de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială. Sursă foto: Facebook/Sorin Moldovan orin Moldovan, deputat PNL de Cluj, a declarat că nu trebuie să ne îngrijorăm de evoluția tehnologică și de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială. Sursă foto: Facebook/Sorin Moldovan

 

 


Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj și președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a participat la un eveniment organizat de Euro-Atlantic Resilience Centre pe tema Inteligenței Artificiale. 

În discursul său, Sorin Moldovan a subliniat importanța pe care o are Inteligența Artificială în sectorul IT&C cât și în domeniul apărării. Deputatul clujean a precizat că nu trebuie să ne îngrijorăm de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială.


CITEȘTE ȘI: 

Deputatul Sorin Moldovan a fost ales președinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor

„Personal nu cred că trebuie să ne îngrijorăm de evoluția tehnologică și de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială, ci trebuie să ne asigurăm că ținem pasul cu viteza mare în care aceste tehnologii evoluează. Sunt sigur că viitorul este plin de oportunități generate de Inteligența Artificială”, a precizat președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. 


Totodată, Sorin Moldovan a mai precizat că este nevoie de un punct unic de contact între stat și platformele online, cum ar fi Meta, TikTok și Google, pentru a elimina înșelătoriile deepfake online.

„Vrem să facem un punct unic de contact între stat și marile platforme online Meta, TikTok si Google, astfel încât înșelătoriile să fie eliminate în câteva minute. Pentru aceasta ne trebuie o legislație. 
Am discutat la nivelul grupului de lucru să venim cu o ordonanță de urgență (OUG) pentru că trebuie să ne grăbim”, a declarat Sorin Moldovan, președintele Comisiei IT din Camera Deputaților, scrie hotnews.ro. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sorin Moldovan:„Infrastructura digitală este domeniul în care țara noastră are cele mai bune performanțe”

abonare newsletter