Politică

Emil Boc, întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România: „Am vorbit despre proiectele majore ale Clujului”

Emil Boc a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, în vizită la Cluj-Napoca. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, în vizită la Cluj-Napoca.

 

 


Emil Boc a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin. Municipiul Cluj-Napoca se bucură de recunoaștere internațională pentru performanțele sale economice și din multiple alte domenii precum educație, medicină și inovare, a precizat edilul. 

„Am primit vizita E.S. dl Han Chunlin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca. E.S. a fost însoțit de dl Qiao Junjie, Secretar III și dna Luan Yunzhe, Atașat al Ambasadei Chinei la București. Pe durata șederii la Cluj-Napoca a domnului Ambasador a avut loc evenimentul de deschidere a Camerei de Comerț și Industrie România – China, filiala Cluj-Napoca.
Subiectele de discuție s-au concentrat pe relațiile bilaterale chino-române și cooperare la nivel local. Cu această ocazie, le-am prezentat invitaților proiectele majore ale Clujului și strategia de dezvoltare a municipiului consolidată în domenii precum inovare și tehnologie, educație, cultură, infrastructură, economie, sănătate, respectiv abordarea în termeni de ecosistem pe care o aplicăm în Cluj și zona metropolitană”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 


De asemenea, edilul a amintit de relația de înfrățire dintre municipiul Cluj-Napoca și Ningbo, oraș cu o populație de aproape 10 milioane de locuitori. 

„În contextul relației de înfrățire dintre Cluj-Napoca și Ningbo, oraș cu o populație de peste 9,6 milioane de persoane și rezultate semnificative în termeni de dezvoltare în ultimul deceniu, discuțiile au vizat în principal colaborarea pe plan economic. În mod particular am discutat despre cadrul de colaborare în ariile de comerț și tehnologie, dar și în ceea ce privește dimensiunea culturală și turistică, respectiv promovare reciprocă. Nu în ultimul rând, un punct de interes major a fost strategia pe care o urmăm pentru a crește calitatea vieții în oraș pentru toți locuitorii”, a conchis Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI:

Ambasadorul Chinei la Cluj: Se fac studii pentru demararea proiectului hidrocentralei de la Tarniţa

Ultimele Stiri
abonare newsletter