Politică

Femei în Politică: Cum transformă USR România prin protejarea și promovarea drepturilor femeilor (P)

Uniunea Salvați România (USR) a demonstrat că este singurul partid din România care a promovat politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor atât la nivel local, cât și național.

 

 


Într-o dezbatere recentă, organizată la Cluj, au fost prezentate viziunea și proiectele menite să adreseze și să rezolve diverse probleme cu care se confruntă femeile din România. 

 


De la munca dublă pe care o fac femeile acasă și la job, care vine la pachet cu lipsa de timp pentru bunăstarea proprie, până la soluțiile urbanistice care să facă orașele mai sigure și mai confortabile pentru femei, de la politici de sănătate până la intervenții împotriva violenței domestice, toate aceste teme au fost discutate din multiple perspective feminine. 

Dezbaterea de la Cluj a adus împreună mai multe politiciene USR, printre care Adriana Cristian, consilieră locală Cluj-Napoca și candidată la Parlamentul European, Anca Marcu, candidată la primăria Cojocna, Alina Meșter, candidată la primăria Dej, Oana Murariu, deputată de Cluj și președinta USR Cluj, Alina Gîrbea, candidată la europarlamentare și co-fondatoare Femei în Politică.


La nivel local, candidatele USR au subliniat importanța înțelegerii problemelor specifice cu care se confruntă femeile. Spre deosebire de primarii anteriori, candidatele USR la primărie și-au exprimat dorința de a crea centre pentru persoanele agresate. Aceste centre vor oferi adăpost și suport pentru femeile și copiii lor care sunt victime ale violenței domestice, asigurându-le un mediu sigur în timp ce ordinele de protecție sunt implementate. 

Pe plan național, USR a exercitat presiune pentru adoptarea unor măsuri legislative care să eficientizeze protecția femeilor. Un exemplu este susținerea proiectului privind brățările electronice, menite să monitorizeze respectarea ordinelor de protecție și să asigure aplicarea lor efectivă. Multiple intervenții legislative au fost inițiate de USR pentru ca aceste ordine să fie funcționale nu doar în teorie, ci și în practică. 


USR continuă să fie o voce singulară în promovarea drepturilor femeilor în România. Prin aceste măsuri, USR nu doar că sprijină femeile, dar și contribuie la construirea unei societăți mai echitabile și mai sigure pentru toate femeile.

Publicat la comanda: Partidului Uniunea Salvați România, CMF: 21240009

CITEȘTE ȘI:

7 ani de promisiuni, amânări și indolență în care nu s-a făcut nimic. Așa s-ar putea scrie într-o propoziție istoria centurii metropolitane a Clujului. (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter