Politică

Clujul prosper: O coordonată esențială în angajamentul Alianței Dreapta Unită pentru dezvoltarea județeană (P)

Cluj este un județ bogat pe hârtie.

- -

 

 


Cluj este un județ bogat pe hârtie. Avem unul dintre cele mai mari PIB/capita din județ. Acest lucru este meritul mediului universitar, care a format profesioniști în numeroase domenii și care au atras la rândul lor investiții private, nu doar fără nici un sprijin din partea autorităților, ci în pofida blocajelor și întârzierilor autorităților în a asigura un mediu atractiv.

 


Dacă a reușit ceva în ultimii ani actuala conducere a CJ Cluj este o contra-performanță nu o performanță. Au fost abandoneze două proiecte majore, Tetarom 4 și Tetarom 5, și să blocheze la nesfârșit proiectul parcului științific și tehnologic Tetapolis. Mentalitatea celor au condus destinele județului până acum a fost că ”merge și așa”, află cumva investitorii de noi și vin aici, iar noi nu trebuie să facem nimic, decât să încasăm taxe. Este o mentalitate păguboasă, care ne condamnă să pierdem oportunități majore de creștere economică. 

Acest lucru trebuie să se schimbe după 9 iunie. Alianța Dreapta Unită își propune realizarea cu prioritate a cel puțin 3 parcuri industriale, în zonele Turda-Câmpia Turzii, Dej-Gherla și Huedin. În acest fel punem bazele apariției unor noi poli de dezvoltare economică în județ. Vom realiza de asemenea proiectul Tetapolis, cu implicarea mediului universitar și de afaceri. Vom înființa în cadrul CJ Cluj a unui Birou unic de promovare, informare și suport pentru dezvoltarea mediului de afaceri, care să identifice potențial investitori și să ne îndreptăm către ei, fără a mai aștepta să ne găsească ei. De asemenea, vom realiza un Centru expozițional ultramodern la Cluj-Napoca, unde să poată fi găzduite evenimente majore de afaceri, precum târguri și expoziții, unde va fi facilitată apariția de noi oportunități de afaceri și investiții în Cluj.


Prin toate aceste măsuri vom asigura dezvoltarea identității de pol de afaceri ai Clujului  și vom crește atractivitatea sa în competiția națională pentru atragerea de noi investitori, generând astfel noi investiții, locuri de muncă și creștere economică județeană, în beneficiul tuturor clujenilor.

O sursă importantă de prosperite și creștere economică, alături de investițiile private, o reprezintă fondurile europene. Iar pe această direcție Alianța Dreapta Unită dorește înființarea unui Birou unic în cadrul CJ Cluj pentru consilierea UAT-urilor mici din județ. În multe cazuri acestea nu dispun de resursa umană calificată pentru accesarea de fonduri europene. Prin consilierea oferită de la nivel județean, oportunitățile oferite de această sursă de finanțare vor fi valorificate la potențialul maxim în dezvoltarea comunităților locale din Cluj.


Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, pentru ca Clujul să devină mai prosper, cu un mediu de afaceri și mai puternic și mai divers, care să susțină accelerarea creșterii economice la nivelul întregului județ e important ca pe 9 iunie clujenii să voteze Oameni Buni, profesioniști, cinstiți și dornici să facă treabă: candidații Alianței Dreapta Unită pentru președinția și componența viitorului Consiliu Județean.

Publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România, CMF: 21240009

CITEȘTE ȘI:

Dreapta Unită va sesiza AEP și va raporta la Meta și Google campania de fakenews declanșată de PSD-PNL (P)

Factual confirmă: Emil Boc a mințit cu privire la lucrările pentru centura metropolitană (P)

Clujul accesibil: O prioritate a angajamentului Alianței Dreapta Unită pentru dezvoltarea județeană (P)

abonare newsletter