Politică

Vrea Tișe șefia PNL Cluj?

Alin Tișe a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, cu peste 40% din voturi, iar PNL a reușit să-și păstreze toți primarii din județul Cluj în urma alegerilor din 9 iunie. Ce spune Tișe de posibilitatea preluării șefiei organizației PNL Cluj?

Alin Tișe, despre șefia PNL Cluj|Foto: monitorulcj.ro Alin Tișe, despre șefia PNL Cluj|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Alin Tișe, președintele reales al Consiliului Județean Cluj a câștigat detașat în alegerile locale din 9 iunie, cu 120.436 voturi (40,06%). 

CITEȘTE ȘI: 
Câte voturi a obținut Alin Tișe la conducerea CJ Cluj. Componența Consiliului Județean Cluj în urma alegerilor locale din 9 iunie

Recent, președintele forului județean s-a referit la necesitatea implementării reformei administrative a României, un proiect care trebuie să înceapă mai întâi cu reformarea partidelor politice. 


Tișe a adus încă o dată în atenția publică preocuparea pentru oamenii noi din politică, astfel încât cei care reuseșc să fie performanți și să concretizeze proiectele așteptate de oameni să facă parte din partide reformate, pregătite pentru provocările din prezent. 

„Să venim cu oameni tineri”

PNL a reușit la Cluj să-și mențină toți primarii din județ, un rezultat bun ce vine să completeze rezultatul înregistrat de Alin Tișe, care a fost votat majoritar în 80% din localitățile din județul Cluj, chiar și în cele unde nu a ieșit primar din PNL.


Întrebat cu privire la posibilitatea de a prelua conducerea organizației PNL Cluj, funcție asigurată de europarlamentarul clujean Daniel Buda, Tișe a reiterat cu acest prilej necesitatea pregătirii noii generații de politicieni. 

„Poate că am avut aceste gânduri la 30 de ani. Noi avem însă în prezent un președinte de organizație. 


Din punctul meu de vedere, dacă ar fi să abordăm această temă, cred că de la noi ar trebui să vină exemplul de care am discutat și care se referă la schimbarea generației de politicieni. 

Dacă e să venim în întâmpinarea electoratului și să schimbăm la Cluj liniile de politicieni, trebuie să girăm cu încredere generația de 30-35 de ani care să vină să preia partidul. În nici un caz nu sunt interesat de a prelua acum organizația PNL Cluj.


Mai degrabă sunt interesat să închei în acest mandat două-trei proiecte importante pe care oamenii le așteaptă, după care pot spune cu inima împăcată că am realizat și o școală, și un spital, și un stadion, și o grădiniță, câteva lucruri pe care un om le poate face în viață și care îți aduc satisfacție. 

Răspunsul meu este NU. Dacă va fi un astfel de fenomen în organizație, atunci trebuie să venim cu oameni tineri, pe care să-i creștem și care să reprezinte alternative pentru următoarele mandate”, a explicat Alin Tișe în cadrul unei dezbateri la PrimaNews. 

Alin Tișe (PNL) a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj la alegerile locale din 9 iunie, cu 120.436 voturi (40,06%). Pentru Tișe va fi cel de-al patrulea mandat în fruntea Consiliului Județean Cluj, după cele din 2008-2012, 2016-2020 și 2020-2024.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe: „Reforma administrației este obligatorie! România se va sufoca!”

A fost inaugurat primul Spital de Psihiatrie Pediatrică construit de la zero de Consiliul Județean Cluj. Alin Tișe: „O investiție unică la nivel național din punct de vedere al facilităților de care dispune!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter