Politică

PSD şi PNL vor avea candidați proprii la alegerile prezidenţiale din toamnă

PSD și PNL au decis să aibă candidați proprii la alegerile prezidențiale din acest an.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto Inquam Foto|Octav Ganea Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto Inquam Foto|Octav Ganea

 

 


Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, care au intrat la alegerile locale și parlamentare din 9 iunie sub forma unei alianțe, au decis să meargă cu candidați proprii la alegerile prezidențiale din septembrie. 

Ciucă: Candidatul PNL la prezidențiale, susținut în unanimitate de președinții de filiale

PNL a stabilit să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale în cadrul unei reuniuni unde au fost analizate rezultatele alegerilor din 9 iunie şi perspectiva următoarelor scrutinuri din acest an, la care au participat liderii filialelor judeţene, alături de conducerea centrală, a anunţat, vineri, preşedintele partidului, Nicolae Ciucă.


„Am încheiat întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de filială din întreaga ţară. Am avut o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale şi europarlamentare. Am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la Biroul Electoral Central. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi. Folosesc acest prilej pentru a le mulţumi încă o dată românilor care au avut încredere şi au votat PNL şi le mulţumesc şi celor care nu au votat, fiind convins că, odată ce vom evolua în pregătirea şi derularea alegerilor următoare, vor cântări şi vor vedea toate realizările pe care PNL le-a realizat în administraţia locală şi la guvernare. (...) 

CITEȘTE ȘI: 
Ciucă, despre candidatura la preşedinţie: Dacă PNL îmi va cere, eu nu pot să zic nu; facem analize

La final, am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare şi, în unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a declarat Ciucă, după reuniunea desfăşurată la Poiana Braşov.


De altfel, liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a exprimat convingerea că guvernarea va fi asigurată în continuare de actuala coaliție. 

Ciolacu: PSD va avea candidat la prezidențiale

Și Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte al României, conform unei decizii luate într-un for statutar al partidului.


„Am spus şi ieri, dacă vreţi vă spun şi astăzi şi mâine. Noi am decis într-un for statutar, ieri, foarte clar - Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte. Nu există dacă...Sunt ferm convins că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale, iar cea mai mare şansă o să ne-o daţi dumneavoastră, românii, când o să faceţi o raportare la cei 20 de ani de preşedinţi de dreapta”, a declarat, sâmbătă, liderul PSD Marcel Ciolacu, la finalul vizitei efectuate la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”, de la Boboc (Buzău).

Alegerile prezidențiale din România se vor desfășura la data de 15 septembrie și 29 septembrie 2024.


Însă, după cum a semnalat liderul PNL, Nicolae Ciucă, singura chestiune de analizat, legat de data alegerilor prezidenţiale, este cea privind efectele asupra procesului de învăţământ, având în vedere că scrutinul prezidenţial ar urma să se suprapună cu începerea noului an şcolar.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ciucă, despre candidatura la preşedinţie: Dacă PNL îmi va cere, eu nu pot să zic nu; facem analize

Ultimele Stiri
abonare newsletter