Politică

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, mesaj pentru susținerea fermierilor și producătorilor români. „Accesarea fondurilor europene nerambursabile, esențială pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității”.

Fermierii și producătorii români de cereale trebuie susținuți atât în privința investițiilor, cât și în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, potrivit mesajului transmis de europarlamentarul Daniel Buda (PNL) în cadrul evenimentului „Economia Mării Negre în context geopolitic european”.

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL): „Accesarea fondurilor europene nerambursabile, esențială pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității fermierilor români”|Foto: Daniel Buda Eurodeputatul Daniel Buda (PNL): „Accesarea fondurilor europene nerambursabile, esențială pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității fermierilor români”|Foto: Daniel Buda

 

 


„Am fost și continui să fiu implicat în promovarea fermierilor și a producătorilor români de cereale. Susțin ca aceștia să își dezvolte propriile silozuri de stocare în zona portului Constanța”, a declarat, miercuri, eurodeputatul clujean Daniel Buda, în cadrul unui eveniment dedicat economiei Mării Negre în context geeopolitic european, desfășurat la Constanța sub coordonarea asociației Societatea Liberală, cu sprijinul fundației Hanns Seidel România.

Portul Constanța, un hub logistic de referință în urma investițiilor și a fondurilor europene

„Companiile care operează atât pe partea deterestră, cât și pe cea maritimă, au oportunitatea accesării de fonduri nerambursabile consistente pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității. De asemenea, sunt disponibile bugete importante și pentru administrația publică locală și instituțiile care gestionează activitatea economică”, a explicat europarlamentarul clujean Daniel Buda (PNL). 


Aceste finanțări sunt vitale pentru modernizarea și extinderea capacităților logistice, și permit o gestionare mai eficientă a fluxurilor de mărfuri. Astfel, competitivitatea economică a regiunii noastre poate crește semnificativ.

De asemenea, parteneriatul public-privat joacă un rol crucial în dezvoltarea durabilă a economiei locale, iar aceste bugete sunt esențiale pentru susținerea acestui parteneriat.


Eurodeputatul Daniel Buda (PNL), mesaj de susținere a fermierilor și producătorilor români în cadrul evenimentului „Economia Mării Negre în context geopolitic european”|Foto: Daniel Buda Facebook.com

 

„Prin promovarea investițiilor și accesarea fondurilor adecvate, putem transforma zona portului Constanța într-un hub logistic de referință pentru întreaga regiune a Mării Negre”, potrivit europarlamentarului Daniel Buda. Acest lucru va facilita creșterea fluxurilor comerciale și va consolida poziția strategică a României în contextul geopolitic european.


După cum a semnelat Daniel Buda, susținerea fermierilor și a producătorilor români, împreună cu promovarea oportunităților de finanțare, reprezintă pași importanți către o economie mai robustă și competitivă în actualul context geopolitic european. 

„Este responsabilitatea noastră să continuăm aceste eforturi pentru a asigura un viitor prosper și sustenabil pentru toți actorii economici din regiune”, a adăugat europarlamentarul PNL. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 100 de milioane de euro, fonduri suplimentare pentru sectorul agricol. Daniel Buda: „Nevoile României au fost recunoscute de Comisia Europeană”

Problemele fermierilor, exploatate de dreapta populistă. Europarlamentar Daniel Buda: „Partidele extremiste profită de momentele de criză, dar nu au soluții”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter