Politică

S-a stabilit data alegerilor prezidențiale și parlamentare

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar cele parlamentare pe 1 decembrie.

Coaliția de guvernare a stabilit datele de organizare a alegerilor parlamentare și prezidențiale | Foto: monitorulcj.ro Coaliția de guvernare a stabilit datele de organizare a alegerilor parlamentare și prezidențiale | Foto: monitorulcj.ro

 

 


Joi 4 iulie, Coaliția de guvernare PSD-PNL a luat decizia asupra calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

 


PNL a anunțat faptul că decizia a fost luată în raport cu celelalte formațiuni politice, astfel încât să se ajungă la un numitor comun. Primul tur de alegeri prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar al doilea pe 8 decembrie. În urma consultărilor pe care premierul Marcel Ciolacă le-a avut cu celelalte partide politice, s-a căzut la comun ca data alegerilor parlamentare să fie de 1 decembrie.

Două zile de negocieri intense cu toate partidele politice

Discuțiile cu celelate partide politice s-au prelungit pe durata a două zile, luni ajungându-se la un numitor comun cu reprezentanții USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL. Marţi, s-au continuat negocierile cu reprezentanţii REPER şi cei de la Forţa Dreptei.


Articol realizat de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alegeri prezidențiale - Mircea Geoană, pe primul loc în intențiile de vot

Sondaj. PSD și PNL, pe primele locuri în intenția de vot pentru alegerile parlamentare. Peste 64% dintre români intenționează să voteze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter