Politică

România a obținut două funcții de vicepreședinte al Parlamentului European. Nicu Ștefănuță și Victor Negrescu, eurodeputații români aleși în conducerea PE.

Eurodeputaţii români Victor Negrescu şi Nicolae Ştefănuţă au fost aleşi marţi în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

România a obținut două funcții de vicepreședinte al Parlamentului European. Nicu Ștefănuță și Victor Negrescu, eurodeputații români aleși în conducerea PE. | Foto: Parlamentul European - Facebook România a obținut două funcții de vicepreședinte al Parlamentului European. Nicu Ștefănuță și Victor Negrescu, eurodeputații români aleși în conducerea PE. | Foto: Parlamentul European - Facebook

 

 


Eurodeputaţii români Victor Negrescu (S&D) şi Nicolae Ştefănuţă (Verzi) au fost aleşi marţi în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

 


Victor Negrescu a obţinut 394 de voturi, iar Nicolae Ştefănuţă 347 de voturi în prima rundă de vot.

„Sunt onorat să reprezint România într-o poziție atât de importantă la nivelul Parlamentului European. Voi căuta să fiu mai mult decât un vicepreședinte al legislativului european, voi continua să fiu o voce puternică pentru români la nivelul instituțiilor europene pentru că astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că putem conta și ne putem impune, cu profesionalism, punctele de vedere. M-am prezentat în fața parlamentarilor europeni cu trei priorități clare: democratizarea și deschiderea Parlamentului European către cetățeni, respect față de toți eurodeputații din toate statele membre și întărirea rolului legislativului în procesul decizional european.”, a declarat noul vicepreședinte al Parlamentului European, eurodeputatul român Victor Negrescu, pe pagina sa de Facebook


CITEȘTE ȘI
Mișcări politice verzi din România și Nicu Ștefănuță, mesaj către europarlamentarii români: Susțineți legea UE privind refacerea naturii!

Împreună cu președintele Parlamentului European, vicepreședinții și chestorii alcătuiesc Biroul, care ia decizii în materie de organizare internă a instituției. 

În timp ce președintele supraveghează munca Parlamentului, pe care îl reprezintă în toate aspectele juridice, precum și în relațiile externe, acesta poate delega anumite atribuții către vicepreședinți. Vicepreședinții (14 la număr) îl pot înlocui și în prezidarea sesiunilor plenare. Președintele și vicepreședinții Parlamentului European au un mandat de doi ani și jumătate.


„Este o onoare pentru mine să devin Vicepreședinte al Parlamentului European, dar și o mare responsabilitate. Îmi propun să aduc Parlamentul mai aproape de oameni, în special de tineri. Criza socială, inegalitatea, discriminarea, îi fac pe tineri să fie îngrijorați de viitor. Noi, întregul birou al Parlamentului, avem datoria să le arătăm că democrația europeană funcționează, că drepturile lor sunt respectate și că vocea lor este ascultată”, a declarat Nicu Ștefănuță.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mișcări politice verzi din România și Nicu Ștefănuță, mesaj către europarlamentarii români: Susțineți legea UE privind refacerea naturii!

abonare newsletter