Politică

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Categoriile vulnerabile ale populației vor primi tichete pentru alimente și mese calde”

Peste 2,6 milioane de români vor primi, începând cu data de 14 august a.c., o nouă tranșă în valoare de 250 lei reprezentând tichete pentru alimente, sumă ce va fi încărcată pe cardurile aferente distribuite de Guvernul susținut de PNL.

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Ajutorul oferit sub formă de tichete de alimente, o măsură importantă de sprijin social” |Foto: Cristina Burciu - Facebook Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Ajutorul oferit sub formă de tichete de alimente, o măsură importantă de sprijin social” |Foto: Cristina Burciu - Facebook

 

 


„Programul guvernamental inițiat de liberali «Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027» se adresează beneficiarilor eligibili, respectiv pensionarilor și altor categorii ale populației cu venituri mici”, arată deputatul clujean Cristina Burciu (PNL). 

Măsuri importante de sprijin social

Principalii destinatari ai acestei măsuri de sprijin sunt copiii şi adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, precum și persoanele fără adăpost.


CITEȘTE ȘI: 
Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Mamele din familiile monoparentale nu vor mai presta muncă pe timp de noapte”. Cum sunt sprijinite femeile de noua modificare a Codului Muncii.

De asemenea, vor primi suma respectivă și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. 

„Începând din acest an, toate aceste persoane primesc carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei o dată la două luni, în urma extinderii acestui program. Anul trecut, au intrat în posesia susținerii bănești persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei, majorarea plafonului crescând exponențial numărul beneficiarilor. Nu în ultimul rând, tot din acest an s-a decis ca respectivele segmente de persoane vulnerabile să încaseze, suplimentar, pachete cu alimente de două ori pe an”, a declarat deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu. 


Ajutorul oferit sub formă de tichete de alimente este o măsură importantă de sprijin social, care are potențialul de a produce efecte pozitive semnificative atât asupra vieții beneficiarilor, cât și a comunităților din care fac parte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PNL propune reducerea vârstei de pensionare pentru mamele cu stagiul minim de cotizare. Cristina Burciu: „Avem nevoie de dezvoltarea unor politici pro-nataliste eficiente”

Ultimele Stiri
abonare newsletter