Politică

Un fost consilier al socialistului Igor Dodon, invitat la Congresul PSD. Oficial, Ciolacu declara: „O voi sprijini pe Maia Sandu“. Fostul președinte Dodon este principalul adversar al Maiei Sandu

Un fost consilier al socialistului Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a fost invitat la Congresul PSD, reiese dintr-o postare a acestuia pe facebook, în care sugerează că se va implica activ în alegerea lui Ciolacu în funcția de președinte al României.

Un fost consilier al socialistului Igor Dodon, invitat la Congresul PSD | Foto: Pro TV Moldova Un fost consilier al socialistului Igor Dodon, invitat la Congresul PSD | Foto: Pro TV Moldova

 

 


Un fost consilier al socialistului Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a fost invitat la Congresul PSD, reiese dintr-o postare a acestuia pe facebook, în care sugerează că se va implica activ în alegerea lui Ciolacu în funcția de președinte al României. Dodon va fi, probabil, principalul adversar al Maiei Sandu la alegerile din toamna acestui an, scrie defapt.ro

 


Potrivit sursei citate anterior, În noiembrie 2023, Lebedinschi susținea că se retrage din politică, dar este evident că acest angajament nu a durat.

Un fost consilier al socialistului Igor Dodon, invitat la Congresul PSD

„Astăzi este Congresul PSD România, astăzi va fi desemnat candidatul PSD la funcția de Președinte a României. Toamna va fi fierbinte”, a scris Lebedinschi pe Facebook.


 În cele două fotografii postate se vede că are ecuson, dar nu se poate citi dacă are statut de invitat sau chiar de delegat. Însă fotografiile sunt făcute într-un grup de delegați, deci este posibil ca Lebedinschi să nu fi fost un doar invitat.

„Maxim Lebedinschi a fost unul dintre apărătorii lui Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.


Maxim Lebedinschi a fost membru al Comisiei Electorale Centrale, fiind promovat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). În mandatul de președinte de țară al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi a fost Consilier în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui R. Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul. A fost și consilier municipal din partea PSRM.

Anterior, Lebedinschi a fost unul din avocații preferați de Igor Dodon. Lebedinschi a reprezentat într-un proces firma „Hunter Elit Club”, administrată de apropiaţii lui Igor Dodon și Fabrica de Conserve din Călăraşi, care, în ultimii ani a fost ţinta mai multor procese de judecată. Despre ambele entități, ZdG a scrisa anterior că ar avea legături cu fostul președinte Igor Dodon.  


Maxim Lebedinschi este fratele lui Adrian Lebedinschi, deputat socialist şi unul din donatorii formaţiunii în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016“, scria Ziarul de Gardă la 30 noiembrie 2023.

Citește continuarea articolului pe defapt.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu la congresul PSD: „Trebuie să atragem investiţii mari”

Marcel Ciolacu, reales în funcția de președinte al PSD. Are susținerea partidului pentru prezidențiale.

abonare newsletter