Politică

Președintele Klaus Iohannis anunță că nu va candida pentru un post de parlamentar. „Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia Biroului Electoral Central.

Klaus Iohannis spune că nu va candida la alegerile parlamentare: „Îmi voi încheia mandatul de preşedinte al României la termen şi nu voi demisiona din funcţie”| Foto: Klaus Iohannis - Facebook Klaus Iohannis spune că nu va candida la alegerile parlamentare: „Îmi voi încheia mandatul de preşedinte al României la termen şi nu voi demisiona din funcţie”| Foto: Klaus Iohannis - Facebook

 

 


Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia BEC.

„Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de preşedinte al României la termen şi nu voi demisiona din funcţie. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susţinut şi nu susţin modificarea legislaţiei electorale în favoarea unei singure persoane”, a afirmat şeful statului, potrivit unei informări publicate de Administrația Prezidențială. 


Decizia BEC privind candidatura președintelui Iohannis la parlamentare

Liberalii au depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 52 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, propunere ce creează premisele candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

CITEȘTE ȘI: 
Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean: „Președintele Iohannis doar prin demisie poate candida pe listele unui partid, la parlamentare”

Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD s-au pronunţat, luni, în unanimitate, împotriva votării proiectului de modificare a Legii 208/2015, care ar permite candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.


Biroul Electoral Central (BEC) urmează să se pronunțe, vineri, cu privire la solicitarea PNL de clarificare a prevederilor din legislația electorală și potențiala candidatură a lui Klaus Iohannis ca independent la alegerile parlamentare din decembrie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PSD s-a opus amendamentului care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze pe listele PNL la alegerile parlamentare

Ultimele Stiri
abonare newsletter