Politică

Parlamentarii primesc banii în plic, în timp ce românii sunt OBLIGAȚI să folosească cardul. VIDEO

În timp ce românii sunt obligați să primească salariile pe card și toate magazinele trebuie să aibă POS-urI, parlamentarii continuă să-și încaseze sumele forfetare în numerar, direct de la casierie.

Parlamentarii României primesc lunar suma forfetară de 25.000 de lei cash, deși ei înșiși au impus plățile cu cardul pentru toți ceilalți români. Foto: captură Horia Nasra Show Parlamentarii României primesc lunar suma forfetară de 25.000 de lei cash, deși ei înșiși au impus plățile cu cardul pentru toți ceilalți români. Foto: captură Horia Nasra Show

 

 


Suma forfetară, care depășește 25.000 de lei lunar pentru fiecare parlamentar, este înmânată în plic, fără a exista vreo trasabilitate electronică a cheltuielilor ulterioare, potrivit apuseni.info.

 


Suma forfetară de 25.000 de lei pentru parlamentari se dă în numerar, deși legea cere plăți electronice pentru restul țării

Această practică e în contrast puternic cu politica statului de digitalizare și transparentizare a plăților, aplicată restului populației.

Avocatul Ciprian Păun a semnalat această discrepanță la emisiunea Horia Nasra Show și a subliniat paradoxul că tocmai cei care impun regulile pentru digitalizarea plăților preferă să primească banii în numerar.


CITEȘTE ȘI:
Prima ședință a Parlamentului nou ales. 465 de senatori și deputați, în legislatura 2024-2028.

Situația ridică semne de întrebare cu privire la standardele duble din sistemul public, mai ales în contextul în care statul promovează intens plățile electronice pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea transparenței în cheltuirea banilor publici.

În era digitalizării, parlamentarii preferă plicul cu bani în locul cardului bancar

În timp ce orice angajat din România trebuie să-și primească salariul pe card și orice magazin este obligat să accepte plăți electronice, parlamentarii beneficiază de această excepție care le permite să opereze cu sume considerabile în numerar, fără a fi nevoiți să justifice electronic cheltuielile efectuate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputata Oana Murariu (USR): „În afară de USR, parlamentarii de Cluj nu au susținut amendamente vitale pentru județ”

Bugetul pentru 2025 a fost adoptat de Parlament. Proiecție de creștere economică modestă și deficit bugetar de 7%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter