Politică

Ilie Bolojan a plecat la Paris cu o cursă de linie pentru întâlnirea cu Macron

Președintele interimar Ilie Bolojan a plecat miercuri dimineața la Paris, cu o cursă de linie, pentru a participa la reuniunea organizată la Palatul Elysee.

Președintele interimar Ilie Bolojan a plecat miercuri dimineața la Paris, cu o cursă de linie, pentru a participa la reuniunea organizată la Palatul Elysee| Foto: Administrația Prezidențială a României - Facebook Președintele interimar Ilie Bolojan a plecat miercuri dimineața la Paris, cu o cursă de linie, pentru a participa la reuniunea organizată la Palatul Elysee| Foto: Administrația Prezidențială a României - Facebook

 

 


Președintele interimar Ilie Bolojan a plecat miercuri dimineața la Paris, cu o cursă de linie, pentru a participa la reuniunea organizată la Palatul Elysee, a informat Administrația Prezidențială, potrivit Agerpres.ro

 


Ilie Bolojan este însoțit de consilierul prezidențial pentru afaceri europene, Luminița Odobescu.

CITEȘTE ȘI:
Susținător al lui Călin Georgescu, arestat pentru că l-a amenințat pe Ilie Bolojan: „Băi Bolojane, vă iau familia și o dau, uite așa, cu capul de bordură”

Luni, lideri din Germania, Italia, Regatul Unit, Polonia, Spania, Olanda și Danemarca s-au reunit la Paris, la invitația președintelui Emmanuel Macron, alături de conducerea Uniunii Europene și de secretarul general al NATO, pentru a dezbate ultimele evoluții legate de Ucraina, în contextul inițiativelor de pace lansate de noua administrație americană. 


Potrivit unor oficialități UE, unele țări au fost nemulțumite de faptul că întâlnirea a fost doar pentru anumiți lideri și nu este un summit al întregii Uniuni Europene.

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat marți că Reuniunea de la Paris, din urmă cu o zi, a fost inițiată de președintele Franței, Emmanuel Macron, într-un format cunoscut ca Weimar Plus.


Acesta i-a inclus pe președintele Consiliului European, președinta Comisiei Europene, secretarul general al NATO și un număr de șefi de stat și de guverne ai țărilor din Europa care sunt susținători majori ai Ucrainei.

„România, în calitatea sa dublă - vecinul european cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina și țară care a oferit constant și de la început un sprijin multidimensional, umanitar, economic și militar țării vecine - are un interes direct în continuarea susținerii colective europene și euroatlantice pentru Ucraina, ca răspuns la războiul brutal și ilegal de agresiune din partea Federației Ruse. Acest lucru a fost transmis clar participanților, în primul rând președintelui Franței, Emmanuel Macron, prin demersuri diplomatice”, a precizat MAE, într-un comunicat de presă.


Totodată, a subliniat Ministerul de Externe, România a fost reprezentată la reuniune prin intermediul Poloniei, care asigură președinția rotativă a Uniunii Europene.

„Formate regionale cum sunt și cele propuse și animate de România, de exemplu B9 sau Inițiativa celor 3 Mări, sunt o practică comună. România a fost informată asupra conținutului discuției. Urmează noi reuniuni la care România va participa”, a subliniat MAE. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

România, în „noua realitate” marcată de atacuri hibride și dezinformare. Bolojan: „Rămânem un stat ce crede ferm în viitorul Uniunii Europene”.

Georgescu: „Știm cine sunteți. Vă interzicem”. Adepții lui, atac violent: „Băi, Bolojane, vă iau familia și o dau cu capul de bordură!”

abonare newsletter