Politică

Primăria, arătată cu degetul de PSD Cluj

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/08_ziua/psd-cluj.jpg" border="0" alt="Gabriel Oniga, Aurelia Cristea, Mircea Jorj" title="Gabriel Oniga, Aurelia Cristea şi Mircea Jorj" style="float: left; margin: 2px 5px;" />PSD Cluj acuză Primăria Cluj-Napoca că risipeşte banul public.</p>

Pesediştii clujeni cer socoteală primarului Sorin Apostu şi viceprimarului Radu Moisin în privinţa chelturii banilor publici.

Organizaţia judeţeană a PSD vrea să sesizeze Prefectura şi Curtea de Conturi pentru mai multe licitaţii organizate de pe care le organizează Primăria. Liderii social democraţi de la Cluj vor cere mai întâi explicaţii primarului Apostu referitor la licitaţiile cu pricina, în baza legii privind accesul la informaţiile de interes public.


PSD Cluj consideră că municipalitatea plăteşte sume deosebit de mari pentru “garduri metalice, uniforme de vânt pentru poliţiştii comunitari şi reabilitarea unor cinematografe” .Social democratii susţin că prin anunţurile de licitaţie publică, postate pe site-ul e-licitaţii, Primăria vrea să cheltuie nu mai puţin de 28.326.245 lei, respectiv 6.520.774 euro pentru modernizarea unor cinematografe, dotări urbane, mai exact pe garduri metalice şi uniforme de vânt pentru poliţiştii comunitari. Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă că preţul unei uniforme s-ar ridica la peste 4.100 de lei bucata, iar reabilitarea a trei cinematografe s-ar ridica la 15 milioane de lei. “Primarul Sorin Apostu va trebui să răspundă clujenillor cum a fost stabilită oportunitatea acestor proiecte cât şi sumele estimate a fi cheltuite din banii publici. Am constatat că municipalitatea a decis să anunţe nişte licitaţii cu sume exagerat de mari”, a declarat liderul PSD Cluj-Napoca, Mircia Jorj.

Potrivit social democraţilor clujeni, o altă licitaţie, pentru realizarea sistemului informatic integrat al Primăriei ar urma să coste aproximativ 5 milioane de lei plus TVA. "Cu aceşti bani poţi să devii acţionar la Google...Sau poţi să construieşti un sediu de Primărie, fizic şi faci şi un site”, a adăugat şi vicepreşedintele PSD Cluj, Gabriel Oniga. Potrivit vicepreşedintelui organizaţiei judeţene, acest proiect ar fi finaţat din fonduri europene, deşi în anunţul licitaţiei se spune că “nu este finanţat din fonduri europene”.


În replică, Sorin Apostu susţine că anunţurile la care fac referire pesediştii sunt “de intenţie” şi sunt anunţuri „reglementate de lege, care nu obligă autoritatea la nimic. Doar licitaţia propriu-zisă obligă autoritatea la ceva. Anunţurile de intenţie se dau în valori mari, aproximative şi se publică pentru transparenţă”. Aceasta pentru a anunţa firmele interesate de ce anume Primăria ar avea nevoie în cursul anului respectiv sau în anii următori, a explicat primarul. “De exemplu, anul trecut, doar 50% din anunţurile de intenţie s-au materializat în anunţuri de licitaţie”, a adăugat Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter