Politică

Se sparge PSD?

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/mircea_geoana.jpg" border="0" alt="mircea geoană" title="Mircea Geoană" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea Partidului Social Democrat a discutat, miercuri, despre o întâlnire “de taină” convocată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană. La întâlnire se pare că s-a pus problema formării unui nou partid, care să cuprindă “nemulţumiţii de actuala conducere a formaţiunii”.</p>

Această întâlnire, care a avut loc pe 27 februarie, se pare că ar fi fost unul dintre principalele motive care au stat la baza deciziei organizaţiei PSD Olt de excludere din partid a senatorului Ion Toma - adept al constituirii unui nou partid care să cuprindă “nemulţumiţii din PSD”, au menţionat sursele citate de Agerpres.

Întâlnirea de la Ramada a fost discutată, miercuri, în cadrul reuniunii Biroului Permanent Naţional al PSD, for care a analizat solicitarea organizaţiei PSD Olt, şi care a decis, în final, suspendarea lui Ion Toma, pe termen nelimitat, din toate funcţiile deţinute în partid.

Conform surselor citate, la întâlnirea care a avut loc pe 27 februarie au participat aproximativ 35 de social-democraţi, persoane apropiate preşedintelui Senatului, între care senatorul Ion Toma, deputatul Florentin Gust (finul lui Mircea Geoană - n.r.), deputatul Radu Coclici, fostul viceprimar băimărean Mircea Dolha. Nu a fost prezent niciun lider de organizaţie, au menţionat sursele social-democrate. În cadrul acestei întâlniri, senatorul Ion Toma ar fi pledat şi el pentru constituirea unui nou partid care să adune “nemulţumiţii din PSD”.

Sursele citate au mai spus că 10-15 dintre cei prezenţi la întâlnire au comunicat ulterior conducerii PSD unde au participat, precizând că “au crezut că sunt chemaţi la o masă sau la un spriţ, şi nicidecum la de discuţii referitoare la constituirea unui nou partid”.

De asemenea, sursele citate au precizat că un reprezentant al conducerii PSD ar fi prezentat în BPN un formular, care ar fi fost împărţit celor care au participat la întâlnirea de la Ramada, formular care intenţiona să cuprindă persoanele nemulţumite de actuala conducere a partidului. În context, cel mai culpabilizat ar fi fost liderul Senatului pentru această “intenţia de a rupe partidul”. Mai mult, în cadrul BPN preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-ar fi exprimat, la rândul său, nemulţumirea faţă de intenţiile lui Mircea Geoană, au menţionat sursele citate.

Totodată, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a lansat, împreună cu Ion Iliescu, propunerea de discuţie cu cei doi senatori suspendaţi din PSD - Mircea Geoană şi Ion Toma, înainte de o decizie finală în cazul acestora, care ar urma în perioada următoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter