Politică

Primăria Cluj-Napoca anunţă că se vor crea peste 2.000 de noi locuri de muncă în municipiu

<div id="news_2040819" style="display: block;" />Edilii locali estimează că anul acesta, în municipiul Cluj-Napoca, se vor crea două mii de locuri de muncă.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al primăriei, transmis joi AGERPRES, mai multe companii clujene vor face angajări în 2011.

'Cluj-Napoca se prefigurează ca unul dintre oraşele cu dinamica cea mai mare din punctul de vedere al dezvoltării economice. Astfel, astăzi la nivelul municipiului, şomajul este de doar 2,1%', se spune în comunicat.

Potrivit acestuia, compania olandeză CSI, specializată în producţia de echipamente inteligente de manipulare şi transport destinate industriei bunurilor de larg consum, a angajat în ultimele şase luni peste 70 de persoane, iar procesul va continua şi în restul anului. De asemenea, Genpact a deschis deja două sedii în Cluj-Napoca, fapt care a făcut ca numărul de angajaţi să crească.

'O mare parte dintre locurile de muncă care se oferă în acest an sunt pentru clujenii calificaţi din domenii IT. Printre cei care au anunţat deja creşterea numărului de angajaţi se numără compania EBS, care până în luna aprilie angajează 40 de oameni, iar până la finalul anului ar putea depăşi 100 de noi locuri de muncă. O altă companie care face recrutări chiar în această perioadă este Endava, care are în jur 50 de locuri de muncă la Cluj, cele mai multe pentru programatori Java şi .NET', se mai spune în comunicat.

De asemenea, compania americană Sykes a anunţat de curând 60 de angajări şi estimează o extindere până la 500 de angajaţi. TSE Development, parte a grupului britanic Betfair, vor să creeze în acest an 35 de noi locuri de muncă.

'La acestea se adaugă cele peste 600 de locuri de muncă pe care Fujikura a anunţat că le va scoate pe piaţa muncii în acest an, din care au făcut deja 150 de angajări. Emerson continuă dezvoltarea, din punctul de vedere al resurselor umane acest lucru însemnând 400-500 de noi locuri de muncă. Un alt domeniu în care s-au creat locuri de muncă în acest an este cel al construcţiilor. Investiţiile publice începute şi cele care vor demara în acest an vor aduce un număr semnificativ de locuri de muncă atât calificate, cât şi necalificate', se mai spune în comunicat, în care se mai precizează că printre aceste proiecte se numără sala polivalentă pe care municipalitatea vrea să o construiască la Cluj-Napoca sau reabilitarea unor străzi din municipiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter