Politică

Contractul pentru Akademia Center rămâne valabil. Deocamdată

<p>Consilierii judeţeni PSD şi UDMR au „salvat” societatea Nisco de la rezilierea contractului cu forul judeţean în ceea ce priveşte mall-ul care urma să fie ridicat în Haşdeu.</p>

Consiliul Judeţean nu a aprobat renunţarea contractul cu Nisco Invest pentru Akademia Center, din cauza lipsei cvorumului.

Proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului de concesiune încheiat de Consiliul Judeţean cu firma Nisco Invest în vederea construirii mall-ului Akademia Center de pe strada Victor Babeş a întrunit ieri prea puţine voturi pentru a putea fi aprobat. Astfel, proiectul introdus pe ordinea de zi de preşedintele Alin Tişe a întrunit doar 21 de voturi, în condiţiile în care ar fi avut nevoie de cel puţin 25 pentru a trece. În această situaţie s-a ajuns după ce mai mulţi consilieri din partea UDMR şi PSD au părăsit sala de şedinţe înainte de a se ajunge la proiectul cu pricina. Dezamăgit, Tişe a declarat că proiectul privind rezilierea concesiunii cu Nisco ar putea fi introdus pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare, menţionând totodată că va convoca din nou comisia formată din consilieri judeţeni care a analizat anul trecut situaţia Akademia Center.


 

Nisco: „Am respectat contractul”



Nisco Invest a trimis ieri Consiliului Judeţean un punct de vedere vizavi de posibila reziliere a contractului. Reprezentantul firmei, Dan Nistor, a precizat că nu au fost îndeplinite condiţiile de reziliere a contractului, având în vedere că Nisco Invest a reintrat încă din mai 2010 în posesia terenului pierdut iniţial, iar finanţarea a existat întotdeauna, firma contractând un credit în acest sens. În ceea ce priveşte reînceperea lucrărilor, Nistor a subliniat că acestea sunt momentan în conservare, nefiind deocamdată posibilă reînceperea lor din pricina vremii.

Vă reamintim că în luna aprilie a anului trecut s-a încheiat un act adiţional prin care s-au stabilit termene concrete legate de investiţia în centrul comercial Akademia Center. Astfel, în termen de maxim 8 luni de la semnarea actului adiţional, Nisco avea obligaţia să reintre în posesia amplasamentului piedut în urma unui proces cu firma Soil Tech Drilling, cea care s-a ocupat de realizarea fundaţiei, iar în maxim 10 luni era obligatorie obţinerea finanţării şi redemararea lucrărilor. Potrivit aceluiaşi document semnat anul trecut, termenul maxim de finalizare a investiţiei era de 30 de luni. Începând cu luna iunie 2010, Nisco Invest nu şi-a mai plătit nici redevenţa aferentă contractului de concesiune, ajungându-se la o restanţă în valoare de circa 447.000 de lei, la care se adaugă penalităţi de întârziere de alte 17.581 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter