Politică

Vereş: “Am cu ce!” Rosal nu arată nimic

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/11_ziua/eugen-veres.jpg" border="0" alt="eugen vereş - brantner-vereş" title="Eugen Vereş, directorul companiei de salubritate Brantner-Vereş, a convocat ieri utilajele şi o parte din personal pe platoul de la Sala Sporturilor pentru a demonstra că “are cu ce”... * Foto: Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul Brantner-Vereş şi-a convocat ieri utilajele pentru colectarea deşeurilor pe platoul Sălii Sporturilor pentru a arăta că are dotările necesare ridicării gunoiului.</p>

Brantner-Vereş şi Rosal se acuză reciproc pentru gunoiul lăsat pe străzile din Cluj-Napoca.

Războiul dintre cele două firme de salubritate din Cluj-Napoca care au câştigat licitaţia pentru salubrizarea menajeră - Rosal Grup (sectorul I) şi Brantner-Veres (sectorul II) - este departe de a se încheia.


Deşi, începând cu data de 1 martie, societatea Brantner s-a retras de pe sectorul Rosal, unde nu mai avea de câteva luni dreptul să presteze servicii, acuzaţiile dintre directorii celor două societăţii continuă. Directorul Brantner-Vereş, Eugen Vereş, şi-a convocat ieri 24 din cele 31 de autospeciale pentru colectarea deşeurilor pe platoul din faţa Sălii Sporturilor “Horea Demian” pentru a arăta concurenţei că firma sa are dotările necesare ridicării gunoiului.

 


Vereş arată că “are cu ce”


Mai mult, Eugen Vereş susţine că l-a invitat şi pe directorul Rosal, Sergiu Hossu, să-şi arate utilajele public, însă acesta nu a răspuns provocării. Vereş a adus la prezentare şi mai multe tipuri de pubele folosite pentru colectarea selectivă a deşeurilor. “Am convocat autospecialele pentru colectat şi transportat deşeuri menajere sub impulsul nervilor, la o emisiune televizată care a avut loc ieri (miercuri – n.r.), la TVR Cluj. Concurenţa mă acuză că din cauza mea nu îşi poate presta serviciile şi că s-a umplut Clujul de gunoi din pricina mea. Cunoscând adevărul, că cei de la Rosal nu au dotarea necesară şi nu îndeplinesc condiţiile necesare prevăzute de caietul de sarcini ca să-şi desfăşoarea activitatea în Cluj, i-am provocat să-şi prezinte şi ei utilajele. Nu văd alt motiv pentru care nu îşi prezintă utilajele decât acela că nu îndeplinesc condiţiile prevăzute ca să-şi desfăşoare activitatea în sectorul lor. Eu am dublu faţă de ceea ce mi se cere, am vase pentru colectarea selectivă nou-nouţe. Vasele pe care Rosal le-a amplasat acolo de unde noi le-am ridicat sunt vase de mâna a doua, pe care le aruncă bucureştenii”, a declarat ieri Eugen Vereş.


 

Rosal a strâns gunoiul după 10 zile



Mai mult, directorul Vereş a chemat în sprijinul său şi câţiva locuitori ai sectorului I, care se plâng că cei de la Rosal nu le-au colectat deşeurile timp de mai multe zile.

“Am avut contract cu cei de la Brantner, iar de la 1 martie m-am trezit că m-au anunţat că nu mai pot aduna gunoaiele din zona centrală. Sub presiune, a trebuit să fac contract cu Rosal pentru că ne invadau şobolanii. Abia azi dimineaţă (ieri – n.r.) la ora 4 au venit pentru prima dată cei de la Rosal să ia gunoiul şi am văzut că nu sunt dotaţi, nu au nici măcar lopată. După 10 zile ni s-a ridicat gunoiul. Eu am făcut inclusiv reclamaţie la Primărie cu privire la ce se întâmplă”, a spus Alexandru Pop, de pe strada Bolyai nr. 7.


 

Rosal acuză majorarea tarifelor la rampă


Contactat de monitorul, directorul Rosal Grup, Sergiu Hossu, susţine că nu a acceptat provocarea lui Vereş de a-şi arăta utilajele pentru că a făcut acest lucru deja de mai multe ori. “Noi ne-am prezentat utilajele de două ori, în 2009 şi în 2010. Dacă domnul Vereş voia să ne arate ce dotări are, trebuia să răspundă atunci când noi le-am prezentat pe ale noastre. Utilajele noastre erau pe teren astăzi (ieri – n.r.), adunând gunoiul în urma dezastrului pe care Brantner l-a lăsat în sectorul nostru”, a precizat Hossu pentru monitorul.

Mai mult, şeful Rosal l-a acuzat pe Vereş că a mărit considerabil tarifele pentru intrarea în rampa de gunoi. “Dacă tot vorbim de provocări, ar trebui provocat domnul Vereş să ne spună de ce majorat tarifele de intrare în rampă. Acestea au crescut de la 6,12 lei la 12 lei, ceea ce este foarte mult şi clujenii ar putea avea de suferit din această cauză. Poate că ar trebui să se sesizeze unele instituţii cu privire la acest aspect”, a mai atras atenţia Sergiu Hossu.

 

Prigoană s-a întâlnit la Cluj cu Apostu


Hossu a declarat că patronul Rosal, Silviu Prigoană, a fost ieri la Cluj, unde a avut o întâlnire cu primarul Sorin Apostu. “În urma discuţiilor cu primarul am primit dispoziţii să adunăm deşeurile de pe tot sectorul nostru, indiferent dacă avem sau nu încheiate contracte, pentru a nu mai fi probleme. Mai mult, începând de săptămâna viitoare vom monta în Primărie cel puţin un monitor pe care se va putea urmări activitatea autospecialelor noastre, toate fiind dotate cu GPS. Domnul Prigoană se gândeşte chiar să existe acces la asemenea imagini şi de pe internet, unde să le poată vedea toată lumea”, a precizat şeful Rosal, Sergiu Hossu.

 

Apostu ameninţă cu rezilierea


Primarul Sorin Apostu a anunţat ieri că s-a săturat de neîneţelegerile dintre cei doi operatori de salubritate, subliniind că ia în calcul rezilierea contractelor. “Dacă până la finalul acestei săptămâni nu se rezolvă situaţia, trecem la rezilierea contractelor pentru că de amenzi ne-am săturat”, a spus primarul.

De altfel, reprezentanţii municipalităţii au informat că au amendat firma Rosal pentru că nu a ridicat la timp toate deşeurile din sectorul gestionat. Astfel, Rosal a primit 15 sancţiuni pentru mizeria existentă la punctele gospodăreşti. Directorul Rosal, Sergiu Hossu, a declarat pentru monitorul că va contesta amenzile primite: “Da, am fost amendaţi, dar vom ataca sancţiunile pentru că au fost nejustificate”.

El a mai spus că săptămâna viitoare va avea loc o încercare de conciliere cu Brantner-Vereş pentru a se încerca recuperarea sumelor pierdute de societatea pe care o conduce în lunile în care Vereş nu s-a retras de pe sectorul I. “Nu vă pot spune la ce sumă ajunge prejudiciul, dar cu ea aş putea cumpăra toate utilajele domnului Vereş”, a supralicitat Hossu. El ameninţă că, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, următorul pas ar putea fi acţionarea în instanţă a firmei Brantner.

Ultimele Stiri
abonare newsletter