Politică

Sala Polivalentă va fi gata în mai 2012

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/11_ziua/sorin-cristea-serban-tigan.jpg" border="0" alt="Dorectorul Con-A, Sorin Cristea (foto, în stânga), arhitectul Şerban Ţigănaş (al doilea din stânga) primarul Sorin Apostu şi reprezentantul Inter Sport – au prezentat ieri proiectul viitoarei Săli Polivalente" title="Dorectorul Con-A, Sorin Cristea (foto, în stânga), arhitectul Şerban Ţigănaş (al doilea din stânga) primarul Sorin Apostu şi reprezentantul Inter Sport – au prezentat ieri proiectul viitoarei Săli Polivalente * Foto: Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Constructorul – firma Con-A – s-a angajat să termine mai repede sala de 7.000 de locuri din vecinătatea stadionului “Cluj Arena”.</p>

Proiectul viitoarei Săli Polivalente de 7.000 de locuri – ce va fi construită în imediata apropiere a stadionului “Cluj Arena” – a fost prezentat ieri la sediul municipalităţii, în prezenţa reprezentanţilor asocierii care se ocupă de realizarea lucrărilor – Con-A Sibiu, Nisal SRL, Inter Sport SRL, Plan 31 şi Dico şi Ţigănaş.

Primarul Sorin Apostu a anunţat public, cu această ocazie, faptul că lucrările la Sala Polivalentă vor fi finalizate până în luna mai a anului 2012, în aşa fel încât Clujul să poată găzdui finala Campionatului Mondial de Baschet Fete U17, care va avea loc în luna august a anului viitor.


“Această sală a fost gândită la nivel de standarde internaţionale, cu norme în domeniu în aşa fel încât să poată fi agreate mai multe sporturi. Vor exista gradene retractabile care vor putea permite mărirea suprafeţei de joc, în funcţie de ce sport se joacă în sală. Am căzut de comun acord cu executanţii ca, dacă lucrurile decurg aşa cum se cuvine, sala să ne fie predată în luna mai a anului 2012”, a declarat Apostu.

Arhitectul Şerban Ţigănaş, reprezentantul Dico şi Ţigănaş, a făcut o prezentare a proiectului, menţionând că a fost nevoie de o serie de modificări la proiectul realizat iniţial pentru acest obiectiv, având în vedere faptul că suprafaţa terenului destinat Sălii Polivalente a fost diminuată ca urmare a unui schimb de terenuri realizat între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.


 

Modificări la proiectul iniţial



“Acest proiect este extraordinar de important, iar bazele sale s-au pus încă din anul 2008. Terenul va trebui să fie transformat într-un şantier extrem de eficient. Noi am făcut o analiză a principalelor probleme pe care le ridică”, a arătat Ţigănaş. Astfel, s-au făcut modificări la partea de acces a publicului, precum şi în ceea ce priveşte relaţia cu aleile pietonale ale parcului. “Metafora parcului va fi inclusă în conceptul sălii, urmând să existe o transparenţă în faţadă care să oglindească mediul înconjurător. Ne gândim şi la un concept nocturn”, a mai dezvăluit Ţigănaş.

 


Peste 9.000 de oameni la un concert


Viitoarea Sală Polivalentă a Clujului va avea o capacitate de 7.070 de locuri şi un regim de înălţime S+P+3E, adică subsol, parter şi trei etaje.


Proiectul sălii cuprinde şi realizarea unui parking subteran cu o capacitate de peste 400 de locuri de parcare.

În interior, clădirea va fi împărţită în trei zone: zona VIP şi tehnică, zona publicului şi zona sportivilor.

În eventualitatea găzduirii unui concert, capacitatea sălii ar putea ajunge la peste 9.500 de spectatori.

“Vreau să mulţumesc pentru felul în care s-au rezolvat problemele întâmpinate, deloc uşoare. Dacă aveam vreo îndoială cu privire la termen, acum aceasta mi-a dispărut în totalitate”, a precizat primarul Sorin Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter