Politică

Emil Boc: Ponta doar şi-a făcut de lucru cu plafonarea salariilor directoriilor din companiile de stat

<div id="yui_3_7_2_1_1370423080677_17557"><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/05/emil boc 5.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul prim-ministru Emil Boc este de părere că Guvernul Ponta ar fi trebuit să menţină ordonanţa din timpul Guvernului PDL prin care salariile şefilor de companii de stat erau plafonate la salariul unui secretar de stat.

Emil Boc a declarat astăzi că anularea ordonanţei cu privire la salariile directorilor de companii de stat a fost doar o modalitate ca Guvernul Ponta să îşi găsească de lucru. “Domnul Ponta şi-a creat probleme ca să aibă de ce discuta. Eu când eram la Guvern am impus plafonarea tuturor directorilor la salariul unui secretar de stat. Cred că dacă ar fi menţinut această soluţie, astăzi n-am fi intrat în acest circ: le mărim, le micşorăm în fiecare zi şi luăm decizii în consecinţă”, a declarat Boc, după ce a fost întrebat de jurnalişti cum comentează această decizie a Guvernului.
Fostul premier a adăugat că vechea ordonanţă mai putea fi menţinută până când România iese din perioada de criză.
Cum trei ani de zile s-a putut să se menţină soluţia plafonării la nivelul unui salar de secretar de stat a salariului unui şef de companie cred că se mai putea menţine un an sau doi până România parcurgea definitiv perioada aceasta de criză economică. Deci, faptul că a anulat acea ordonanţă ca să înceapă acum să găsească alte soluţii este doar o modalitate de a-şi găsi de lucru Guvernul Ponta”, a conchis Emil Boc.

abonare newsletter