Politică

Primarul Emil Boc nu are nicio informaţie oficială despre închiderea fabricii Napolact

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/emil boc-bun.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc nu are nicio informaţie oficială despre închiderea fabricii Napolact din Baciu, dar consideră că este doar un moft al investitorului şi cere Guvernului să verifice totul pentru a împiedica posibile abuzuri în cazul mutării Napolact. </strong></p>

Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, că nu poate să confirme închiderea fabricii Napolact din Baciu deoarece nu are toate datele necesare. În schimb, face apel la Guvern să facă ceva pentru că firma Frisland Câmpina nu îşi poate bate joc de Cluj şi de Transilvania, Napolact fiind un brand al oraşului şi al regiunii.


“Eu aş face foarte sec şi direct un apel Guvernului să verifice condiţiile de privatizare, să verifice îndeplinirea condiţiilor sanitare şi de mediu pe care această firmă le are pentru că nu îşi poate bate joc de Cluj şi de judeţul nostru doar aşa pentru că cineva are un moft. Eu înţeleg că trăim într-o epocă dinamică din punct de vedere al afacerilor, dar nu trebuie ca o privatizare să fie transformată într-un moft al unui investitor pentru că Napolact nu este doar o proprietate a cuiva astăzi, ci este un brand al acestui oraş, al Transilvaniei”, a declarat Boc.

Primarul consideră că Guvernul poate să “îşi utilizeze instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a împiedica abuzurile în cazul în care Napolact decide să se mute de aici. Guvernul are la îndemână instrumente şi vă dau doar câteva exemple: să verifice contractul de privatizare, să verifice ce obligaţii de mediu şi sanitare avea, ANAF-ul se poate uita şi el mai atent prin hârtii. Cu alte cuvinte, la un asemenea gest, statul nu trebuie să rămână pasiv”.


În plus, Emil Boc s-a arătat uimit de plecare Napolact în condiţiile în care este o firmă care merge foarte bine. “Economia de piaţă nu înseamnă junglă, înseamnă respectarea regulilor jocului şi a egalităţii de tratament de aceea eu sunt uimit de această decizie cu privire la Napolact pentru că dacă Napolact nu a mers la Cluj atunci ce a mers? Nu cred că este clujean care când merge la alimentară să nu ia Napolact, că e lapte, că e unt. Cine poate să spună că nu merge Napolact? Repet: statul trebuie să fie mult mai atent cu gestionarea acestui subiect”, a afirmat Emil Boc.

 



 

Citeşte şi:


Fabrica Napolact SE ÎNCHIDE. Firma de lactate s-ar putea muta în alt oraş!

Ultimele Stiri
abonare newsletter