Politică

Scumpirea gazelor, devansată de Guvernul Ponta

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/emilbocprimarie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta l-a acuzat, la începutului şedinţei de Guvern de astăzi, pe Emil Boc că nu recunoaşte că el a fost cel care a aprobat liberalizarea preţului la gaze. În schimb, fostul premier spune că este o mare dezinformare şi o încercare a lui Ponta de a-şi acoperi incompetenţa. </strong></p>

 


“Este o mare dezinformare şi o încercare a Guvernului de a-şi acoperi propria incompetenţă de a negocia cu Fondul Monetar şi Comisia Europeană. Da, într-adevăr liberalizarea preţurilor este obligaţia României pe care am început-o ca negociere, de a discuta în ce condiţii să se facă, dar după cum ştiţi, dacă veţi urmări toate scrisorile de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional de la prima până la ultima scrisoare, negocierile au evoluat şi s-au schimbat condiţiile”, a declarat, astăzi, fostul premier, Emil Boc, ca răspuns al unei întrebări adresate de jurnalişti în cadrul unei conferinţe de presă.

Boc a precizat că Ponta a fost cel care a semnat calendarul, în luna mai. “Noi am pus câteva condiţii acolo pentru liberalizarea preţurilor. Una dintre ele a fost şi cea legată de devansarea calendarului legată de mărirea redevenţelor la petrol şi gaze naturale pe care să-l accepte Petrom-ul. În acele condiţii, puteam discuta de un calendar mai accentuat. În condiţiile în care n-a fost acceptată devansarea calendarului de majorare a redevenţelor începând cu 2012, noi am spus foarte clar că nu putem accepta calendarul propus de ei şi atunci noi am mers pe calendarul 2020 pentru oameni, persoane fizice şi 2018 pentru persoane juridice şi nu am încheiat, în februarie, calendarul nu l-am semnat, ci Guvernul Ponta l-a semnat undeva în luna mai, probabil fără să negocieze la sânge cu Fondul Monetar Internaţional”, a explicat Boc.


Fostul premier i-a invitat pe cei care nu cred “să se uite în Monitorul Oficial şi să vadă cine a semnat calendarul de liberalizare a preţului la gaze. Am spus încă din primul moment că românii vor plăti această bombă cu efect întârziat al incapacităţii Guvernului de a negocia calendarul liberalizării preţului la gaze. Noi nu am semnat pur şi simplu pentru că nu ne-am înţeles. Trebuia să facă şi Guvernul acelaşi lucru sau să găsească alte soluţii la îndemâna lui”.

 



 

Citeşte şi:


Ponta îl face mincinos pe Boc!

Ultimele Stiri
abonare newsletter