Politică

Emil Boc: "Democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină"

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/constitutie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul prim-ministru Emil Boc susţine că procesul de revizuire a Constituţiei este cea mai mare sfidare a democraţiei pe care o primesc românii din 1989 încoace din cauză că nu se ţine cont de rezultatele referendumului din 2009. </strong></p>

“Procesul de revizuire a Constituţiei mi se pare în acest moment cea mai sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie când un parlament îşi propune să revizuiască Constituţia fără să ţină cont de voinţa exprimată de români printr-un referendum validat. Eu nu am întâlnit după 1989 o altă formă mai directă şi mai clară de sfidare a principiilor şi regulilor democraţiei din România şi a funcţionării statului de drept. Dacă USL are 70% în Parlament nu înseamnă că vine implicit şi cu valorile democraţiei, dimpotrivă le calcă în picioare şi USL trebuie să înţeleagă că democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină”, a declarat Boc.


Fostul premier a menţionat că Guvernul USL “nu poate să ignore şi să sfideze oamenii care în 2009 şi-au exprimat clar şi fără echivoc cu privire la 300 de parlamentari şi parlament unicameral. Deci ei practic compromit o reformă constituţională necesară prin ignorarea principiilor democratice şi a voinţei oamenilor”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter