Politică

Consilierii PSD către cei de la PDL: „Prezenţa voastră e ca o mobilă”

Consilierii judeţeni de la PDL au fost comparaţi cu o mobilă şi li s-a sugerat de către consilierii PSD că nu au ce căuta la şedintele de consiliu judeţean după ce aceştia au declarat că se abţin de la vot pe anumite proiecte.

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pe anul 2013 nu a fost lipsită de jigniri, declaraţii ironice şi scandaluri. Consilierii judeţeni USL nu au ratat nicio şansă să îşi jignească colegii din PDL şi să-i atace. Punctul culminant l-a constituit momentul când consilierul Dănuţ Canta (PSD) i-a asemănat pe cei 12 consilieri ai PDL cu o mobilă. 

Spre deosebire de alte câteva şedinţe din această toamnă, consilierii PDL au rămas în sală, de această dată, până la finalul acesteia. Jignirile şi atacurile au început după ce consilierii PDL au anunţat, la începutul şedinţei, că nu vor îşi vor exprima votul la câteva proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, pe motiv că ele nu le-au fost aduse la cunoştinţă în termenul legal, cu cel puţin cinci zile înainte de şedinţă. Acest lucru l-a enervat pe consilierul PSD, Dănuţ Canta, cel care, de altfel, a şi propus „arderea” la bani a acestora în şedinţa de luna trecută, pe care democrat-liberalii au părăsit-o la mijlocul ei, nemulţumiţi că nu ar fi primit dreptul la replică. ”Nu dorim să va girăm incompetența. Nu este vina noastră că nu ne-ați pus la dispoziție documentarea proiectelor”, a declarat Alexandru Coroian, liderul consilierilor judeţeni ai PDL.


Jigniri şi boicoturi

Atacurile lui Canta au continuat, acuzându-şi colegii că au fost trimişi în consiliu judeţean prin vot de către clujeni pentru a participa la toate şedinţele. „Sunteţi dincolo de o limită a normalului. Lumea v-a trimis aici ca să refuzaţi să participaţi la vot? Aţi participat în toate comisiile, e un neadevăr că nu aţi avut timp să studiaţi proiectele. Colegii care participă la comisii nu vă spun nimic? Dacă în interior aveţi o lipsă de comunicare, nu o transformaţi în deliberativ. Dacă nu participaţi la vot, ce mai căutaţi aici? Prezenţa dumneavoastră aici e ca o mobilă. Nimeni nu va oprește să luați materialele și să le studiați dacă nu le înțelegeți.”, le-a reproşat Canta consilierilor judeţeni ai PDL. Replica consilierilor PDL a venit prompt. ” Noi am cerut să se respecte legea, ce spuneţi dumneavoastră demonstrează superficialitatea cu care analizaţi ordinea de zi, sugerând că în câteva minute se pot analiza subiectele. Nu e normal să aveţi o aşa atitudine. Noi am cerut să ni se pună la dispoziţie proiectele în termenul legal. E o pretenţie prea mare pentru USL? Eu zic că da”, a precizat Coroian. ”La ședința de comisie nu aveam materialul acesta a venit abia la sfârșitul ședinței”, a replicat şi Călin Tuluc (PDL).

Proiecte care au „picat” la vot

După ce consilierii judeţeni ai PDL s-au abţinut de la votarea unor proiecte acestea nu au întrunit numărul necesar de voturi, drept urmare mai multe proiecte au căzut pe bandă rulantă. Printre acestea se afla şi un proiect de hotărâre ce privea stabilirea unor măsuri pentru vânzarea cabinetelor medicale. ”O să le comunic medicilor că nu ați fost de acord să le vindeți spațiile, așa cum nu ați fost de acord nici când era Alin Tișe președinte de consiliu judeţean”,  a răbufnit Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj. „Aş vrea să fim mai decenţi în şedinţă. Pentru chestiunea cu cabinetele era de votat o metodologie. Cred că ne batem joc. Dacă mai avem vreo urmă de responsabilitate civică, pentru că reponsabilitate morală nu avem, vă rog frumos să vă asumaţi şi să votaţi acest proiect. Pentru cabinete ați avut doi reprezentanți prezenți care au votat. Unii oameni au luat credite pentru a putea să-şi cumpere cabinetele. Ne batem joc”, a declarat consilierul judeţean Emil Bogdan (USL).


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter