Politică

Seplecan, despre bunurile Consiliului Judeţean: „Cer să văd care sunt demersurile întreprinse pentru ca bunurile instituţiei să nu ajungă să fie vândute şi de nerecuperat”

După ce instanţa de judecată a pus sechestru asigurator pe calea de rulare „Bravo”, cât şi pe o platformă pentru avioane de la Aeroportul Internaţional Cluj, Consiliul Judeţean Cluj nu a modificat cartea funciară.

„Reamintesc că, în cadrul procesului de insolvență dintre Aviatrans și UTI Group, bunurile Consiliului Județean Cluj sunt la mijloc – și asta, după cum tot atrag atenția de anul trecut, din cauza indolenței decidenților acestei instituții. CJ Cluj a câștigat bunurile în instanță încă din 2012. Împreună cu conducerea Aeroportului Internațional Cluj am cerut decidenților CJ Cluj, nu o dată, să demareze procesul pentru rectificarea cărții funciare. Dar, ca orice demers intreprins în interesul clujenilor – vezi cazul recent al ratării investiției pentru Proiectul de Transport Intermodal, și acestea au fost făcut la urechi surde. În fapt, CJ Cluj a pornit un proces pentru recuperarea căii de rulare de 2.000 mp și a platformei de 6.000 mp de la Aviatrans, care și le-a însușit în urma unui contract cu Aviața Utilitară Timișoara SA, proces câștigat definitiv prin decizia din 8 februarie 2012 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dar, din 2012 și până azi, platforma și calea de rulare apar în Cartea Funciară tot în proprietatea Aviatrans. De ce? Ce se întâmplă în cazul în care se dă o sentință definitivă în favoarea celui care a impus sechestru asigurator: se vinde bunul județului pentru a se plăti datoria unei firme private?”, a spus consilierul judeţean Mihai Seplecan.

Prejudiciul creat de procesele pe care le are Consiliul Judeţean Cluj este de aproximativ 40.000 de euro pe an. „Suprafețele în litigiu au fost întăbulate de către cei de la Aviatrans fără să existe nici un act în favoarea demersului lor, producându-ne de ani de zile un prejudiciu în valoare de 40.000 de euro pe an. Pentru punerea în aplicare a deciziei definitive și irevocabile a instanței, decidenții CJ Cluj trebuiau să-și facă numai datoria – mai ales că li s-a cerut în mod repetat acest lucru – și să demareze procesul pentru rectificarea cărții funciare, să se obțină o sentinţă în sensul radierii dreptului de proprietate a SC Aviatrans SRL asupra căii de rulare avioane și a platformei avioane și înscrierea dreptului de proprietate a Județului Cluj în Cartea funciară. Lucru care nu s-a mai întâmplat, nici măcar de la ultima atenționare publică din 14 octombrie 2014. Așa că, deocamdată, suntem în situația în care CJ Cluj nu poate să ceară ridicarea sechestrului – că, în fața legii, cu o sentință definitivă în buzunar, suntem în situația de a nu fi și proprietari”, a precizat Mihai Seplecan.


Seplecan cere să fie făcute publice procesele verbale ale negocierilor cu cei implicaţi în acest proces şi menţionează că interesele clujenilor au fost neglijate în scopuri obscure. Seplecan dă exemplul proiectului Centrului de Management Integral al Deşeurilor sau investiţia pentru Transportul Intermodal.

„Cer să văd în concret care sunt demersurile întreprinse de către decidenții CJ Cluj pentru ca bunurile instituției să nu ajungă să fie vândute și de nerecuperat în urma acestui litigiu economic dintre Aviatrans și UTI Group. Doamna Simona Gaci ne-a asigurat că există negocieri amiabile cu cei implicați în proces și care au dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Doresc să văd și să se facă publice procesele verbale ale acestor negocieri. Că pe vorbe suntem din vara anului trecut și din cauza acestor vorbe care zboară în vânt am ajuns în toate situațiile în care interesele clujenilor au fost neglijate în scopuri obscure. De la investiția în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, trecând prin sabotarea investiției pentru Transportul Intermodal și până la situația de față”, a declarat consilierul judeţean Mihai Seplecan.

abonare newsletter