Politică

USL va avea candidaţi comuni şi la alegerile parlamentare

<p />Parlamentarii trebuie să fie aleşi din primul tur de scrutin aşa cum va fi la primari, propune preşedintele PSD, Victor Ponta.

Uniunea Social Liberală (USL) va avea candidaţi unici şi pentru alegerile legislative, a declarat luni co-preşedintele USL Victor Ponta, care a adăugat că ar fi normal ca şi parlamentarii să fie aleşi dintr-un singur tur de scrutin aşa cum se va întâmpla cu primarii.

 


Preşedintele PSD a precizat că la alegerile din 21 august pentru cele două mandate de deputat rămase vacante, în Neamţ şi Maramureş, USL va avea candidat comun.

“Eu cred că şi parlamentarii trebuie să fie aleşi din primul tur de scrutin aşa cum va fi la primari şi sper ca PDL să nu se opună acestui lucru aşa cum a făcut în Camera Deputaţilor săptămâna trecută. Această idee rezultă dintr-un referendum al domnului Traian Băsescu, parlamentarul să fie ales ca şi primarul şi sper să nu se răzgândească PDL. Dacă vrem să fim consecvenţi de sus până jos, asta trebuie să facem.


Victor Ponta a mai spus că, pe modelul Opoziţiei din Italia care a avut rezultate foarte bune la alegerile locale, USL va selecta cei mai buni candidaţi unici şi pentru primăriile din celelalte localităţi. “Acolo unde, practic, bătălia se poate da între un candidat PSD şi unul PNL sau PC putem să lăsăm o competiţie, chiar şi în cadrul USL, dar acolo unde ne batem cu PDL vom merge cu un candidat unic”, a explicat liderul PSD, menţionând că aceste lucruri sunt prevăzute deja în protocolul USL.            Agerpres

abonare newsletter