Politică

“Cluj Arena”, în pericol să rămână fără scaune?

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/08_ziua/stadoin03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fabrica Chimica Orăştie nu a livrat încă scaunele destinate noii arene sportive a Clujului. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a dat un ultimatum producătorului.

 

Deşi montarea gazonului pe “Cluj Arena” a ajuns deja la jumătate, scaunele nu au sosit încă pe noul stadion, a anunţat ieri preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


 

Producătorul scaunelor - fabrica Chimica Orăştie - a primit un avertisment de la Consiliul Judeţean privind livrarea primului lot de scaune.


“Până acum, trebuiau să livreze un număr de scaune, dar încă nu au făcut-o. Le-am dat termen până miercurea viitoare să livreze primele scaune, altfel vom rezilia contractul şi vom căuta o altă firmă”, a spus Alin Tişe.

 


Primele scaune,
returnate fabricii

 


Vă reamintim că primele scaune au sosit iniţial pe stadion în luna aprilie, însă acestea au fost trimise înapoi la fabrica Chimica Orăştie pentru a se face unele modificări la partea de finisaje.

“Scaunele sunt gata. Un scaun este chiar la mine în birou, l-am văzut, este în regulă şi sper ca într-o săptămână să înceapă montarea. Cu modelele trimise iniţial au fost unele probleme de finisaje în primul rând. Până la urmă firma care le produce a îndeplinit cerinţele noastre. Fiind produse în ţară, nu ne va lua foarte mult timp cu aducerea lor aici şi cu montajul. Calitatea lor este foarte bună, dar acum sunt mult mai finisate şi se rabatează singure. A fost o cerinţă foarte importantă să se rabateze singure atunci când oamenii se ridică ca să nu stea apa pe ele. Un alt aspect important au fost finisajele de la îmbinări, adică să nu existe riscul ca oamenii să se zgârie sau se irite din cauza scaunelor”, a explicat Tişe în urmă cu o săptămână, când a început montarea gazonului pe “Cluj Arena”.


 

1 milion de euro
pentru amenajări

 

În paralel cu construcţia stadionului, aflată pe ultima sută de metri, Consiliul Judeţean a demarat şi licitaţia pentru amenajările exterioare din jurul stadionului, estimată la aproximativ 1 milion de euro cu TVA. Ofertele vor fi deschise în data de 14 iunie, iar dacă nu vor exista probleme cu eventualele constestaţii, amenajările exterioare vor fi gata în luna septembrie. Contractul presupune realizarea conexiunilor cu parcul şi cu viitoarea sală polivalentă. De asemenea, vor fi realizate alei, o zonă pietonală, sistem de iluminat şi canalizare.

Consiliul Judeţean
nu renunţă
la turnul stadionului

 

În ceea ce priveşte turnul şi parkingul gândite în proiectul iniţial al stadionului, Alin Tişe a precizat că forul judeţean nu a renunţat deocamdată la acestea.

“Intenţia noastră este să licităm turnul de la stadion la pachet cu parkingul anul acesta, cel mai probabil undeva în luna septembrie. Nu am renunţat la turn, dar am avut până acum alte priorităţi”, a arătat preşedintele forului judeţean. Pentru a face proiectul turnului cât mai atractiv pentru investitori, Consiliul Judeţean intenţionează să-l scoată la licitaţie după modelul concesiunii pentru centrul comercial Iulius Mall.

abonare newsletter