Politică

Liberalii îi amintesc lui Ponta că legitimitatea sa ca premier nu mai există

Deputatul PNL de Cluj Radu Zlati consideră că Victor Ponta nu mai are legitimitate ca premier, votul popular din 2012 fiind acordat USL, care acum nu mai există.

"Domnul Victor Viorel Ponta, încă premier al României, a recidivat ieri, în studioul unei televiziuni prietenoase. Domnul VV Ponta a susținut, în fața camerelor de luat vederi, că legitimitatea sa constă în votul celor peste 5 milioane de alegători care, în decembrie 2012, au votat USL. Domnul Ponta uită că USL a însemnat, pentru acei alegători, PSD și PNL, precum și o promisiune asupra unui viitor pe care victoria USL în alegeri urma să îl configureze: Victor Ponta — prim ministru, Crin Antonescu — președinte. Dar, chiar și așa, votul popular din 2012 nu a fost acordat lui Vicor Ponta pe persoană fizică, iar acesta nu se poate auto-investi ca unic depozitar al voinței politice majoritare, exprimate în favoarea USL. Oricum ar fi fost însă în 2012, azi USL nu mai există și Klaus Iohannis este președinte ales al României, astfel încât această legitimitate des invocată de către VV Ponta nu mai există nici ea", afirmă Radu Zlati.

Zlati susține că singura legitimitate rămasă premierului Ponta este aceea a votului acordat de către Parlament guvernului format în decembrie 2012.


"Dar chiar și acea legitimitate a dispărut, de vreme ce majoritatea parlamentară care azi îl susține pe premierul Ponta nu mai este aceeași din 2012. Astfel încât, dacă ar fi fost cinstit față de sine și față de cele 5 milioane de români care în 2012 au votat USL, domnul VV Ponta ar fi trebuit să demisioneze încă din primăvara lui 2014. Dar acest gest ar fi însemnat, în primul rând și înainte de toate, onoare. Or, la gesturi de onoare din partea politicianului VV Ponta, un premier european încă în funcție, deși este urmărit penal, societatea publică românească a renunțat demult să aștepte", a adăugat Zlati.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu intenționează să demisioneze și că va rămâne în funcția de prim-ministru câtă vreme are susținere politică. "În cazul meu, este vorba de faptul că funcția pe care o ocup nu am moștenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL și programul USL din 2012 și majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE și minoritățile naționale m-au sprijinit în această perioadă", a declarat premierul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter