Politică

Liberalii și social-democrații clujeni aruncă pisica în grădina celuilalt. „Guvernarea PSD ne seacă de bani!” contra „100 mil. de euro/an luați clujenilor sub patronajul Boc și Tișe!”

Emil Boc și, mai nou, Alin Tișe spun că municipiul Cluj-Napoca, respectiv județul Cluj pierd bani importanți din cauza proastei guvernări PSD-ALDE. Social-democrații contraatacă și spun că, în timpul guvernării PDL, clujenii au pierdut și mai mulți bani.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc este în continuare nemulțumit că municipalitatea pierde bani importanți ca urmare a cheltuielilor în plus „pasate” de Guvern către autoritățile locale. „Necazul e că cu o mână ni se dă și cu două ni se ia! Degeaba ai un pic mai mulți bani dacă primești sarcini pe care nu le-ai avut până acum. 10 milioane de euro trebuie să suportăm din bugetul local pentru costurile cu asistența socială, care până acum erau în grija Bugetului central. Anul trecut am pierdut 28 de milioane de euro, 16 milioane de euro concret, pe execuție, care nu au mai revenit”, se plânge edilul, urmat acum și de președintele Consiliului Județean Cluj.

În cadrul ședinței de miercuri a forului județean, Alin Tișe a declarat că, în acest an, Consiliul Județean Cluj a pierdut 20 de milioane de euro din buget, ca urmare a măsurilor guvernării PSD. „Este o pierdere uriaşă, proiectul de lege urmând să ducă la apariţia unor falimente mai ales la nivelul unor comune, unde bugetele sunt insuficiente pentru o funcţionare pe toată durata anului”, a declarat președintele CJ Cluj.


Acum, după reacțiile celor doi liberali, liderul PSD Cluj, Horia Nasra vine cu o replică pentru Boc și Tișe, pe care îi acuză că gestionează prost administrația locală, deși guvernările succesive PSD „au pompat 1,2 miliarde de lei” în Cluj. Pe principiul „hoții strigă hoții”?

„Declarațiile din ultimele zile ale cuplului naș-fin, Boc-Tișe, ascund neputința administrativă din ultimii trei ani și disperarea că majoritatea liberală din Consiliul Județean Cluj nu reușește să rezolve problema reabilitării/modernizării drumurilor județene iar majoritatea liberală din Consiliul Local Cluj-Napoca nu a luat nicio măsură pentru rezolvarea problemei traficului infernal din municipiu. Alegațiile domnilor Boc și Tișe sunt lipsite de fond, în ultimii ani, guvernările succesive ale PSD investind în Cluj peste 1,2 miliarde de lei în obiective de dezvoltare locală și alte sute de milioane de lei în mari obiective de infrastructură din județ sau care tranzitează județul!”, își apără partidul deputatul Nasra.


Amintirile PDL... îl chinuiesc!

Pentru a-și susține poziția, liderul PSD Cluj se întoarce în timp în urmă cu un deceniu și amintește de mandatul de premier al lui Emil Boc din timpul guvernării PDL. „Emil Boc și Alin Tișe au uitat prea repede perioada guvernării PDL, în care Emil Boc a diminuat salariile și pensiile românilor, impactul local fiind 100 milioane de euro luați clujenilor anual! Dacă Emil Boc și Alin Tișe au uitat, le reamintim ce au realizat atunci când au guvernat România”, avertizează Nasra.

Liderul PSD înșiruie și câteva aspecte ale guvernării din acea perioadă. „În guvernarea Boc s‐au taiat salariile și pensiile! Mai mult decât oriunde în Europa. Și asta, în timp ce cheltuielile guvernului au crescut. S‐a mărit TVA și s‐au tăiat ajutoarele pentru cei aflați în nevoie; s‐au blocat subvențiile pentru agricultură. S‐au închis spitalele, actul medical a devenit mai scump, iar mulți medici au plecat din țară. S‐au blocat angajările în instituțiile publice, iar absolvenții de facultăți au rămas în șomaj. În guvernarea Boc fondurile europene au fost blocate pentru majoritatea românilor, iar statul nu a fost alături de majoritatea românilor, rămași să se lupte singuri cu băncile la care au credite. În guvernarea Boc legile importante au trecut prin angajarea răspunderii (OUG), și nu prin dezbatere, ceea ce a dus la probleme majore în educație, în sănătate și în alte domenii”, acuză deputatul PSD.


În urmă cu câteva săptămâni, Boc a amintit de perioada în care era premierul României. „În perioada noastră de criză tocmai de aceea am avut grijă, să nu crească inflația, să se păstreze puterea de cumpărare. A fost o perioadă grea, categoric, da! Așa și este, politic m-a costat foarte mult! Dar dacă lumea face o comparație, atunci nu au crescut prețurile, nu a fost inflație, după un an și jumătate s-a revenit exact la situația anterioară de refacere a salariilor, iar cursul euro nu a explodat. Totul a rămas sub control, am băgat banii în locuri de muncă și în investiții să putem crește economic. De la -7 cât fusese în 2009, în 2011 ne-am dus deja la +2,5 creștere economică!”, preciza edilul.

abonare newsletter