Politică
Deputat clujean, împotriva stării de alertă, muștruluit de cetățeni: „Dar soluții ai?”
Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru a votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, împotriva legii stării de alertă, care va intra în vigoare începând de luni, 18 mai.
deputat-clujean-impotriva-starii-de-alerta-mustruluit-de-cetateni-dar-solutii-ai, sursă foto: Adrian DohotaruParlamentarul clujean susține că este o lege care, după două luni în care „au fost știrbite și încălcate libertăți”, acordă o putere prea mare Guvernului. Guvernul Orban se dovedește „un guvern iresponsabil, incompetent și cu impulsuri autoritariste”, acuză Dohotaru, făcând aluzie la declarațiile ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care ar amenda populația „pentru un strănut”.
„Am fost la un pas de a încălca grav Constituția printr-un amendament introdus de PNL-istul Florin Roman, care statua că legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, și nu la 3 zile de la publicare, cum prevede Constituția. Cred cu tărie că nu putem sacrifica democrația de dragul securității”, este de părere deputatul clujean.
Parlamentarul clujean propune un „Green New Deal” adaptat României
Dohotaru acuză că proiectul de lege „aberant” trimis de Guvernul PNL în ceasul al 13-lea a fost dezbătut în grabă, sub presiune, deși „implicațiile ei sunt majore și pot afecta drepturi și libertăți pentru care ne-am luptat zeci, sute de ani”. În schimb, parlamentarula votat moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pe care îl acuză de incompetență administrativă.
„România nu are nevoie de stare de alertă, ci de un pachet coerent de măsuri, de cel puțin 10% din PIB pentru a pune temelia unui nou tip de societate. E necesar un program amplu de investiții publice, adică un Green New Deal adaptat României, pentru a crea locuri de muncă decente și o infrastructură verde, pentru protecție socială și un model economic sustenabil. Sărăcia ucide. Inegalitatea ucide. Criza climatică ucide”, este de părere Adrian Dohotaru.
Adrian Dohotaru, tras de ureche de cetățeni: „E ușor să fluieri de pe margine!”
Decizia parlamentarului clujean a împărțit taberele în două. Dacă unii i-au dat dreptate lui Dohotaru, alții au criticat inițiativa acestuia. „Soluții ai?”, s-a întrebat Cristina S., completată de Maria O.: „Și ce ați propus în schimb mai eficient ca să ne simțim protejați și în siguranță?”. „E bine să n-ai nicio răspundere și atunci te dai mare și critici tot!”, a comentat și Maria M.
„Mi-ar plăcea ca uneori, în informările acestea pe care le transmiți celor care te simpatizează din punct de vedere politic, dar și celor care doar te urmăresc pentru a fi la curent cu pulsul vieții politice, să expui și niște opinii pertinente despre cum ar trebui gestionate diverse situații, precum aceasta. Împotriva a orice, poate fi oricine”, a replicat și Mihai R.