Politică

83 de miliarde de euro, la dispoziția României în următorii ani. Daniel Buda: „Acești bani vor veni doar dacă vom întocmi proiecte mature”

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit despre necesitatea realizării unor proiecte mature pentru atragerea celor 83 de miliarde de euro, fonduri europene, lansând un apel la sectorul economic privat pentru a colabora cu Guvernul.

 

 


Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a lansat, în cadrul unei conferințe de presă, un apel către agenții economici, de a realiza, în colaborare cu Guvernul, „proiecte mature” pentru atragerea celor 83 de miliarde de euro, bani puși la dispoziția României de către Uniunea Europeană în următorul exercițiu financiar.

 


„România are astăzi previzionați de la Uniunea Europeană circa 83 de miliarde de euro. Fac un apel la mediul de afaceri, de a deveni partenerii cinstiți și onești ai Guvernului în ceea ce înseamnă procesul de absorbție a fondurilor europene. Acești bani vor veni în România doar în măsura în care vom reuși să întocmim proiecte mature și capabile să dezvolte sectoare economice durabile. Dacă România nu va reuși să atragă acești bani, se vor adânci decalajele între România și celelate state ale UE”, a declarat Daniel Buda, în conferința de presă.

Subvenții UE pentru agricultura ecologică

Europarlamentarul a mai vorbit despre nevoia implementării unor practici agricole ecologice în România, pentru combaterea schimbărilor climatie, dar și pentru dezvoltareasectorului agricol din țară.


„Subvențiile în România pentru fermieri vor putea crește dacă fermierii își achită toate obligativitățile pe ceea ce înseamnă practicarea unei agriculturi ecologice. Uniunea Europeană, prin programele pentru agricultură, pune bani la dispoziția fermierilor, dar în același timp, prin aceste practici agricole ecologice, urmărește combaterea schimbărilor climatice. Suntem în situația în care avem fenomene de secetă severă în diverse părți ale anului și precipitații abundente în alte părți ale anului, iar această chestiune nu poate fi oprită de pe o zi pe alta, ci presupune niște activități pe o durată lungă de timp. Avem bani de la UE care vor fi injectați în domeniul agricol, pentru a putea lupta împotriva acestor fenomene meteo.

Fac apel la români, să își îndrepte opțiunile spre produse românești. Consumând produse, sprijină sectorul agricol din România. Acestea sunt la standarde înalte de calitate și când consumă produse românești, românii investesc de asemnea în starea lor de sănătate”, a mai spus președintele PNL Cluj.


30 mil. de doze de vaccin, achiziționate de UE. „România are toate pârghiile, astfel încât vaccinul să fie distribuit în mod eficient”

Un alt aspect menționat de europarlamentarul Daniel Buda este achiziția și distribuirea vaccinului anti-COVID, el arătând că România are capacitatea să ducă vaccinul la categoriile vulnerabile de persoane.

„Din fericire pentru noi, pandemia se apropie de un final prin ceea înseamnă apariția vaccinului împotriva COVID-19, deoarece toate datele medicale concură în această direcție. Aș dori să subliniez că România, guvernul au toate mecanismele și toate pârghiile puse la punct, astfel încât vaccinul să fie distribuit în mod eficient, în momentul în care el va apărea în România. La nivelul Uniuniii Europene s-a luat decizia contractării a 300 de milioane de doze de vaccin, astfel încât el, în opinia mea, într-o scurtă perioadă de timp, va fi distribuit categoriilor de risc, așa cum vor fi ele definite de Ministerul Sănătății”, a mai arătat liderul PNL.


În cadrul conferinței de presă, Daniel Buda a prezentat programul de guvernare al PNL, referindu-se la proiectele de infrastructură, agricultură și transport. El a prezentat totodată situaţia fondurilor europene și a investițiilor dinn județul Cluj.

CITEȘTE ȘI

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL/PPE): „Politica Agricolă Comună post-2020 trebuie să facă față provocărilor viitoare”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter