Politică

Emil Boc, apel în Parlamentul European pentru educație civică și media, la nivel european

Emil Boc, în calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor (CoR) pe educație, a luat cuvântul în cadrul Conferinței despre Viitorul Europei.

Emil Boc, apel în Parlamentul European pentru educație civică și media, la nivel european Emil Boc, apel în Parlamentul European pentru educație civică și media, la nivel european

 

 


Primarul Clujului a făcut apel la introducerea unui curriculum la nivel european pentru educație civică, promovarea valorilor europene, gândire critică și educație media. Aceasta ar avea rolul de a întări democrația și de a reduce intoleranța, rasismul și ignoranța.

 


„Recomandările din panelul cetățenilor trebuie să fie implementate cu sprijinul autorităților locale și regionale. Cred că educația și cultura sunt bazele modului de viață european. De asemenea, educația este cheia de a ieși din sărăcie, de a prospera, precum și cel mai bun antidot pentru intoleranță, ignoranță, rasism sau violență. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

În spiritul recomandărilor 5 și 48, noi, autoritățile locale, dorim introducerea unui curriculum la nivel european pentru educația civică, promovarea valorilor europene, gândire critică și educație media – în parteneriat cu autoritățile locale și regionale. Nu putem să luăm niciodată democrația ca atare! Educația civică și educația în general sunt oxigenul democrației. Cetățenii implicați construiesc democrații puternice. Lipsa educației, ignoranța și pasivitatea cetățenilor pavează drumul spre dictatură  și regimuri autoritare”, a arătat primarul Emil Boc în intervenția sa.


Totodată, Emil Boc a vorbit despre fenomenul de „exod al creierelor” (brain drain), arătând că, în ziua de astăzi, nimeni din Uniunea Europeană, nu ar mai trebui să își părăsească țara din motive economice.

„În spiritul recomandării 37, considerăm că este esențial să acționăm la nivel european pentru a reduce diferențele din educație. Trebuie să avem în vedere fenomenul de «exod al creierelor». Trebuie să transformăm acest «brain drain» în «brain gain» și ulterior în «brain circulation». Nimeni în Europa nu ar trebui să fie forțat să își părăsească orașul, regiunea sau țara din cauza problemelor economice”, a mai arătat Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI:

Primarul Emil Boc, intervenție în cadrul Conferinței „Investiția în educație”: Rezultatele investiției se văd pe termen mediu și lung

abonare newsletter