Sănătate

Pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată „o urgenţă globală” din 2023, speră OMS

OMS speră că pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată o urgenţă de sănătate la nivel global începând de anul viitor.

OMS speră că pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată o urgenţă de sănătate la nivel global începând de anul viitor/ Foto: pixabay.com OMS speră că pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată o urgenţă de sănătate la nivel global începând de anul viitor/ Foto: pixabay.com

 

 


Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat miercuri că speră ca pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată o urgenţă de sănătate la nivel global începând de anul viitor.

 


Declaraţiile sale făcute în cadrul unei conferinţe de presă survin în momentul în care China a început relaxarea politicii sale stricte „zero-COVID” şi le permite oamenilor să trăiască cu virusul, ridicând îngrijorări că cea de-a doua economie a lumii s-ar putea confrunta cu o creştere a infecţiilor cu coronavirus. Un organism al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se întruneşte la fiecare câteva luni pentru a decide dacă noul coronavirus, care a apărut în urmă cu trei ani în oraşul chinez Wuhan şi a provocat moartea a peste 6,6 milioane de persoane, reprezintă în continuare „o urgenţă de sănătate publică la nivel global”.

Această decizie este menită să menţină un răspuns coordonat la nivel internaţional şi poate debloca fonduri pentru a colabora la partajarea vaccinurilor şi a tratamentelor.


Întrebată despre condiţiile necesare pentru ca pandemia de COVID să nu mai fie considerată o urgenţă globală, epidemiologul OMS, Maria Van Kerkhove, a declarat că „mai sunt multe de făcut”.

„Dacă există o proporţie mare a populaţiei care nu s-a vaccinat, lumea mai are încă multe de făcut”, a afirmat la rândul său Mike Ryan, directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, în legătură cu aceeaşi chestiune. 

CITEȘTE ȘI:

Risc crescut de infecţii streptococice în rândul copiilor, avertizează OMS

OMS, semnal de alarmă. Populaţia îmbătrânită a Europei nu primeşte ajutor pentru a se recupera după boală

Copiii nevaccinați împotriva rujeolei în pandemie riscă să se îmbolnăvească acum! În Cluj nu sunt vaccinuri. OMS: „Risc de epidemie”

abonare newsletter