Sănătate
Autorizația de construire pentru viitorul Spital Regional Cluj va fi eliberată „cu celeritate”. Proiectul are nevoie de avize suplimentare
Ministerul Sănătății a transmis recent Primăriei Florești cererea de obținere a autorizației de construcție pentru Spitalul Regional Cluj. Administrația comunei va elibera actele în regim de urgență, dar proiectul nu dispune de toate avizele.
Autorizația de construire pentru viitorul Spital Regional Cluj, tratată cu celeritate de autoritățile din Florești/captură foto: spitalregionalcluj.ro
Spitalul Regional de Urgență - cel mai important obiectiv din Cluj în plan medical
Viitorul Spital Regional de Urgență (SRU) Cluj va deservi pacienți din întreaga regiune de Nord-Vest a țării.
Este cel mai însemnat obiectiv de investiții din județul Cluj din punct de vedere a infrastructurii medicale.
CITEȘTE ȘI:
„Bistrița și Sălaj să-și facă spitale, bolnavii să nu mai vină la Cluj”. Alin Tișe continuă „războiul” după ce Clujul a pierdut cloud-ul regional IT. „Bolojan de la Bihor, o vulpe bătrână”
În prima parte a lunii februarie, Ministerul Sănătății a transmis Primăriei Florești cererea și documentația necesară pentru obținerea autorizației de construcție pentru startul lucrărilor la viitorul Spital Regional Cluj.
Proiectul Spitalului Regional Cluj urmează să primească autorizația de construire în perioada următoare.
„Documentația a fost transmisă online, într-adevăr, Primăriei Florești.
Suntem deschiși pentru colaborare cu proiectantul viitorului spital, cu care am avut discuții în acest sens.
Am stabilit că autorizația de construire va fi tratată cu celeritate.
Mă bucur că proiectul Spitalului Regional de Urgență a ajuns la această etapă, se fac pași importanți pentru realizarea acestui obiectiv”, a apreciat recent primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.
Până la eliberarea autorizației de construcție pentru SRU Cluj, mai sunt necesare o serie de avize, potrivit reprezentanților administrației din Florești.
„Mai trebuie aduse avize, iar în momentul în care acestea vor fi complete, vom elibera fără probleme autorizația de construire”, a mai explicat Pivariu.
În prezent, proiectul Spitalului Regional Cluj este analizat la nivelul Primăriei Florești.
Odată cu obținerea ultimelor avize necesare (precum avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență), proiectul va primi și autorizația de construire, potrivit asigurărilor oferite de Primărie.
Momentan, însă, pentru proiectul Spital Regional de Urgență Cluj nu sunt disponibile toate avizele în cadrul documentației transmise.
Monitorulcj.ro semnala în decembrie anul trecut că pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj au fost obținute doar 12 avize din cele 17 solicitate prin certificatul de urbanism.
Până la concretizarea detaliilor legate de deschiderea efectivă a șantierului, oficial, lansarea licitației pentru prima fază a lucrărilor este estimată pentru finalul lui Martie 2023.
Pachetul de lucrări pentru prima etapă cuprinde:
- Lucrări pentru relocarea/protecția utilităților
- Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă)
- (2.1) Execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară
- (2.2) Săpătură generală
- (2.3) Epuismente
- Organizarea de șantier
- Alte lucrări propuse de Prestator, cu supunerea spre aprobarea Achizitorului, potrivit datelor actualizate de autorități.
Licitația pentru a doua fază a lucrărilor este proiectată pentru luna august 2023 (cel târziu).
Ministerul Sănătății a desemnat, anul trecut, câștigătorul licitației pentru contractul privind proiectarea Spitalului Regional din Florești.
Valoarea contractului de proiectare este de 17 milioane de euro, iar termenul de finalizare a proiectului tehnic de execuţie (PT) este de 12 luni.
Contractul de proiectare a fost câștigat de asocierea 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata S.P.A., ATI Project, ADURO Impex.
În 2027, noul spital ar trebui să devină operațional.
CITEȘTE ȘI: