Sănătate

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj ar putea avea Compartiment de Primiri Urgențe! 100 de pacienți se prezintă spontan la spital zilnic

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-ar putea înființa un Compartiment de Primiri Urgențe. Președintele CJ, Alin Tișe, a solicitat Ministerului Sănătății avizul favorabil pentru realizarea acestui compartiment.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a solicitat Ministerului Sănătății avizul favorabil pentru înființarea în structura organizatorică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean, a unui Compartiment de Primiri Urgențe de specialitate (CPU-S).

 


„Spitalul nostru dispune de mijloacele necesare pentru implementarea acestei măsuri, de la spațiul adecvat și personalul de specialitate pentru organizarea activității, până la aparatura și echipamentele necesare investigării cazurilor de urgență. Ne dorim ca instituția spitalicească să funcționeze în condiții optime și la standarde înalte de calitate, astfel încât pacienții să beneficieze de serviciile medicale adaptate problemelor de sănătate cu care se confruntă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Între 80 și 100 de pacienți se prezintă spontan la spital pe zi

Necesitatea înființării unei astfel de structuri este justificată, în principal, de numărul mare de pacienți, în medie între 80 și 100 de persoane pe zi, care se prezintă în mod spontan la spital cu diverse boli infecțioase, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie și care necesită consultații medicale în regim de urgență și triaj epidemiologic. 


O mare parte dintre acești pacienți au nevoie, pe lângă consultația de specialitate, de investigații de laborator și/sau de radiologie, motiv pentru care sunt redirecționați spre Unitățile ori Compartimentele de Primire a Urgențelor pentru efectuarea examinărilor în regim de urgență.

Aceste prezentări îngreunează, astfel, activitatea celorlalte servicii de urgență și, de asemenea, cresc riscul transmiterii bolilor infecțioase la persoanele cu patologie non-infecțioasă aflată în investigații în celelalte servicii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicii și spitalele riscă amenzi de până la 7.000 de lei dacă nu oferă informații familiilor bolnavilor

Încep primele investiții prin Programul Sănătate. Ministrul Marcel Boloș: „Vom da startul apelurilor pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova și Iași”

abonare newsletter