Sănătate

Pacienții Clujana vor beneficia de consultații la distanță și software de monitorizare. Investiție de peste un milion de euro din PNRR

Proiectele vizează achiziția de echipamente software și hardware, cu scopul îmbunătățirii actului medical, având numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

Spitalul Clujana din Cluj-Napoca/ Foto: perpetuum.ro Spitalul Clujana din Cluj-Napoca/ Foto: perpetuum.ro

 

 


 

Proiectul „Digitalizarea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca” a fost pe masa Consilierilor Locali în cadrul ședinței extraordinare de joi, 24 august.


 

„În ceea ce privește dimensiunea digitală a orașului este vorba despre depunerea de către Primărie în parteneriat cu Spitalul Municipal Clujana a unui proiect din fonduri europene prin PNRR pentru digitalizare și telemedicină la Spitalul Clujana. Este un proiect de peste un milion de euro, fonduri asigurate prin PNRR, termenul de depunere a proiectului este mâine (25 august – n.red.) la ora 16:00 și în vederea încadrării în termeni și pentru a beneficia de acești bani am apelat la această soluție permisă de lege și anume Ședința de Consiliu Local”, a declarat edilul în cadrul ședinței.


CITEȘTE ȘI:
Mesaj de recunoștință pentru medicii de la Clujana. Au salvat o femeie de la moarte: „Fără ei, minunea de a o salva pe mama nu s-ar fi întâmplat”
Investiție de peste un milion de euro

Proiectul a fost votat în cadrul ședinței extraordinare.

Pacienții spitaluluia vor beneficia de consultații la distanță și software de monitorizare. 


Investiția proiectului este de 5.342.351,63 lei cu TVA.

„Acest proiect va permite ca prin soft-ul ce va fi implementat să poată permite vizualizarea medicilor în timp real, în orice moment, a rezultatelor analizelor pacienților. De asemenea, un soft va fi asigurat pentru programarea online a operațiilor în blocul operator. Toate materialele care vor fi achiziționate vor permite să se creeze o aplicație care va ajuta la evidența și prescrierea rapidă a medicamentelor oncologice, soft folosit în egală măsură de doctori, asistente și farmacie. Un mare sprijin pentru persoanele care sunt sub tratament oncologic. Se vor achiziționa servere necesare pentru a asigura back-up-ul informației Spitalului Clujana și cel mai important lucru un soft care va permite integrarea sistemului de telemedicină cu soft-ul spitalului. Vom putea da șansa clujenilor să-și facă programări online în sistem de telemedicină, fără să fie nevoiți să fie prezenți în Ambulatoriu pentru a se putea să aibă o consultație medicală pentru cazurile care nu sunt urgente. Prin această cale și cetățeanul poate să obțină consultație de specialitate de acasă prin sistem de telemedicină și în aceeași măsură se degreblează aglomerația din Ambulatoriu pentru a fi tratate cazurile grave și care au nevoie de intervenție de urgență”, a adăugat Boc.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proteste în Cluj. Angajații Spitalului Clujana și ai Spitalului Județean de Urgență au ieșit în stradă

Un băiat de 23 de ani luptă pentru viața lui la Spitalul Clujana! Va face o operație riscantă și are nevoie URGENTĂ de sânge.

Ultimele Stiri
abonare newsletter