Sănătate

Lidl retrage de pe rafturi un produs contaminat cu histamina. Românii, îndemnați să returneze produsul.

Un produs contaminat cu histamină, care era pus la vânzare în România, a fost retras de urgență din magazinele Lidl. Există un risc de îmbolnăvire în rândul consumatorilor.

Un produs contaminat cu histamină, care era pus la vânzare în România, a fost retras de urgență din magazinele Lidl/ Foto: pixabay.com Un produs contaminat cu histamină, care era pus la vânzare în România, a fost retras de urgență din magazinele Lidl/ Foto: pixabay.com

 

 


Lidl a scos de la vânzare un produs, din cauza unor suspiciuni legate de riscurile de îmbolnăvire. Cei care l-au cumpărat îl pot returna, chiar și fără bon.

 


„Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină. Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis ANSVSA.

Produsul retras/ Sursa: ANSVSA

Ce este histamina?

Histamina este o substanță chimică creată de sistemul imunitar, care poate reacționa la un alergen, provocând simptome precum tuse, strănut, ochi care lăcrimează. Inițial s-a crezut că histamina are proprietăți vasoactive puternice, datorită acțiunii sale stimulatoare și vasodepresoare.


Atunci când nivelul de histamina crește foarte mult în organism sau există o problemă și corpul nu poate gestiona bine histamina, această substanță chimică începe să afecteze funcțiile normale. Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Legume care devin TOXICE când nu sunt gătite corect

Aproape 35 de cazuri de malarie s-au înregistrat anual în România: „O boală foarte greu de controlat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter