Sănătate

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială. Calmează durerile de stomac.

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială. Acest ceai este recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce organismului și sănătății noastre.

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială/ Foto: pixabay.com Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială/ Foto: pixabay.com

 

 


Ceaiul de cimbru, cu proprietățile sale de reducere a senzației de foame și de scădere a tensiunii arteriale, este considerat un adevărat elixir pentru organism. 

 


Originar din zona mediteraneeană și din anumite regiuni ale Africii, planta din care se obține acest ceai oferă beneficii remarcabile pentru sănătate. O singură ceașcă din acest ceai poate avea efecte uimitoare asupra organismului.

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială. Calmează durerile de stomac

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială. Conform mai multor studii, o ceașcă de ceai de cimbru poate reduce senzația de foame datorită substanțelor nutritive. Acest ceai nu numai că înlătură senzația de foame, însă conține substanțe care accelerează metabolismul și favorizează scăderea în greutate. 


Potrivit doc.ro, ceaiul de cimbru poate calma durerile de stomac, arsurile, indigestia și sindromul de colon iritabil.

De asemenea, ceaiul ajută la îmbunătățirea sănătății venelor și arterelor, dar și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea poate preveni retenția de apă din organism


CITEȘTE ȘI:
Turmericul, condimentul care combate riscul de cancer. Atacă celulele canceroase și previne apariția lor.

Ceaiul care reduce senzația de foame și scade tensiunea arterială. Combate răceala

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de cimbru combate și răceala. Conform springfarma.com, cimbrul are proprietăți antitusive și antispasmodice care ameliorează iritarea căilor respiratorii. De asemenea, are proprietăți expectorante, deoarece ajută la eliminarea mucusului și a flegmului.

Chiar dacă are multe beneficii pentru organism, ceaiul de cimbru nu este recomandat femeilor însărcinate, deoarece poate provoca avortul spontan. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ceaiuri care ajută la combaterea alergiilor de primăvară. Trei plante care fac minuni împotriva alergiilor de sezon.

Ceaiul care te scapă de stres și insomnii. O soluție la îndemână pentru întărirea imunității.

Ultimele Stiri
abonare newsletter